Computable Awards 2014

PostNL gaat all cloud

Genomineerd voor Partner van het jaar

PostNL

ICT Automatisering, Microsoft Azure en PostNL hebben samen het eerste deelproject gedaan in het realiseren van de all cloud-strategie van PostNL.

PostNL heeft besloten om zijn gehele ict-omgeving naar de cloud te brengen. In totaal gaat het om zo’n vierhonderd bedrijfsapplicaties die in een abonnementenvorm naar een cloud moeten worden overgezet. De eerste fase van dit project betrof het migreren van het zakelijk klantportaal van PostNL naar de cloud. Bij elkaar zijn zo’n dertig applicaties naar het PaaS-platform Microsoft Azure overgezet. De migratie werd uitgevoerd door ICT Automatisering. De laatste neemt na de migratie ook het beheer van deze cloudomgeving voor zijn rekening.

De totale beweging naar de cloud moet in 2015 zijn afgerond. De cloud van PostNL zal zoveel mogelijk bestaan uit standaard SaaS-platformen als SAP Business by Design, Salesforce en Office 365. Sogeti is naast ICT Automatisering de andere partij die cloudmigraties en beheer van maatwerk in de cloudomgevingen zal verzorgen. Om de ict-partners in de cloud zo goed mogelijk aan te sturen heeft cio Marcel Krom de afdeling Cloud-it in het leven geroepen. Die voert de regie over de leveranciers en zorgt voor goedwerkende interfacing en koppelingen tussen de verschillende bedrijfsapplicaties en cloudomgevingen.

Terug naar de partnerprojecten.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-23T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.