Computable Awards 2014

High density coverage network ArenA

Genomineerd voor Partner van het jaar

AFC Ajax, Amsterdam ArenA, KPN Netco, T-Mobile en Vodafone hebben samen het project ‘High density coverage network’ gedaan.

In de Amsterdam ArenA heeft KPN als system integrator, in samenwerking met T-Mobile en Vodafone, een nieuw mobiel indoor netwerk (high density coverage network) aangelegd. Bezoekers van de ArenA kunnen zonder problemen mobiel bellen en internetten via 2G-, 3G- en 4G-technologie. De antennes die zijn aangebracht in het stadion zijn van de allernieuwste technieken en daarmee loopt Amsterdam ArenA voorop in Europa. Het netwerk is zo ontworpen en gebouwd dat ook andere mobiele operators dan KPN hun netwerk er eenvoudig op kunnen aansluiten.

Bijzondere objecten als stadions vragen om maatwerkoplossingen om mobiele gebruikers een optimale ervaring leveren. Het ‘gewone’ mobiele signaal van buitenaf kan namelijk onvoldoende de stadions penetreren. Bovendien kent een stadion verschillende hoeken en constructies, waardoor een speciaal ontwerp nodig is om overal de juiste kwaliteit te kunnen leveren. KPN heeft voor dit maatwerk een gespecialiseerde afdeling, Mobile Quality Indoor Solutions. KPN heeft meer dan veetig afzonderlijke antenne-installaties in de dakconstructie van de ArenA aangebracht met een schaalbaar capaciteitsplan waardoor de netwerkcapaciteit kan meegroeien met het toenemend datavolume voor de komende jaren.

Terug naar de partnerprojecten.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-23T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.