Computable Awards 2014

KPN

Genomineerd voor ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe.

KPN bood als eerste in Nederland het mobiele 4G-netwerk grootschalig aan en heeft een ambitieus programma voor de uitrol van 4G-dekking in Nederland. Met 4G is de mobiele internetverbinding tot wel tien keer sneller en dit maakt nieuwe toepassingen mogelijk. Voor het ontwikkelen van deze nieuwe toepassingen heeft KPN het 4G Lab geïntroduceerd. Dit is een samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties om deze nieuwe toepassingen op het 4G-netwerk te ontwikkelen, te testen en uit te rollen. Deelnemers aan het initiatief werken samen aan nieuwe applicaties, starten pilots en delen best practices. Partners van het eerste uur zijn High Tech Campus Eindhoven, Ericsson, Huawei, IBM, TNO, Surfnet en Sanoma.

Met de start van het 4G Lab wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen die maximaal gebruik maken van de mogelijkheden van 4G voor bedrijven en particulieren die vóór de komst van 4G in Nederland niet mogelijk waren. Zo kunnen omroepen overal vandaan eenvoudig videobeelden live uitzenden, zijn ambulances direct met het ziekenhuis verbonden via breedbandconnecties en kunnen medewerkers onderweg overal vandaan real time communiceren via het eigen bedrijfsnetwerk. Door actief toepassingen te ontwikkelen stimuleert het 4G Lab nieuwe ideeën.

Juryoordeel

De jury is van mening dat KPN een goede stap heeft gedaan om als eerste 4G op de Nederlandse markt te introduceren. Het 4G Lab-initiatief gaf voor de jury de doorslag om KPN te nomineren als ICT-infrastructuurleverancier van het jaar. De jury hoopt met deze nominatie dat wij vele, succesvolle ontwikkelingen uit het lab mogen zien.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-02T13:36:00.000Z Jeroen Aris
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.