Computable Awards 2014

FireEye

Genomineerd voor Securityleverancier van het jaar

FireEye heeft het afgelopen jaar elf geavanceerde zero-day-aanvallen ontdekt. Geen enkel ander securitybedrijf heeft, voorzover de jury weet, dit aantal gehaald. Zero-day-aanvallen maken gebruik van onbekende kwetsbaarheden in veelgebruikte softwaresystemen. FireEye Labs, de divisie verantwoordelijk voor de vele ontdekkingen van het afgelopen jaar, analyseert en benut informatie afkomstig van ruim twee miljoen virtuele machines die zijn aangesloten op de FireEye Dynamic Threat Intelligence (DTI) Cloud. Deze grote hoeveelheid data stelt FireEye in staat aanvalspatronen te observeren en daardoor tijdig en nauwkeurig de netwerken van klanten te beveiligen.

Het FireEye APT Discovery Center biedt FireEye een zeer uitgebreid inzicht in advanced persistent threats (APT). Elke ontdekte APT wordt gecatalogiseerd. Daarnaast analyseert het systeem honderden actuele en oude APT-campagnes en maakt regelmatig een update van de algoritmen die verantwoordelijk zijn voor de detectie van deze dreigingen. Het APT Discovery Center kenmerkt APT-aanvallen aan de hand van een technische vingerafdruk, geografie en de industrie die het aanvalt en helpt hiermee beveiligers en overheden hun beveiligingssystemen te verbeteren.

Juryoordeel

2013 was voor FireEye een goed jaar. Zo werd het FireEye Zero-Day Discovery Center geopend, werden twee grote kwetsbaarheden in Google Android gevonden, werden 160 APT-campagnes uit 25 miljoen aanvallen gecatalogiseerd en wist het bedrijf e geavanceerde aanvallen zoals Operation DeputyDog en Operation Ephemeral Hydra te identificeren. Daarnaast werden vijf Cyber Forensic Labs op verschillende locaties wereldwijd opgezet. Een dergelijke reeks wapenfeiten maakt een nominatie als Securityleverancier van het jaar meer dan verdiend.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-06T22:53:00.000Z Maarten Hillenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.