Computable Awards 2014

MijnGezondheid.net (Hethuisartsenteam.nl en PharmaPartners)

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in de publieke sector

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe.

Patiënten willen hun gezondheidszaken in toenemende mate zelf regelen. Bij voorkeur op een moment dat hen goed uitkomt. Met het patiëntenportaal MijnGezondheid.net maken de 22 huisartsen van Het Huisartsenteam dat mogelijk. Patiënten kunnen onder meer online afspraken maken, een herhaalrecept bestellen en via een e-consult een vraag stellen.

MijnGezondheid.net is geïntegreerd met het huisartsinformatiesysteem Medicom. Het voordeel daarvan is dat huisartsen de online communicatie eenvoudig vanuit hun eigen systeem kunnen regelen. E-afspraken staan bijvoorbeeld direct in de Medicom-agenda en de afhandeling van een e-consult verloopt precies hetzelfde als die van een regulier consult. Het patiëntendossier blijft hierdoor altijd up-to-date. Voor patiënten biedt MijnGezondheid.net service en inzage in de eigen gezondheid. Ze kunnen onder meer 24 uur per dag hun vragen stellen, herhaalmedicatie aanvragen, hun actuele medische gegevens inzien en laboratoriumuitslagen bekijken die door de huisarts beschikbaar zijn gesteld.

Juryoordeel

De jury vindt het bijzonder dat de look en feel van het portaal is afgestemd op de huisstijl en de nieuwe website van Het Huisartsenteam. Voor patiënten is dat wel zo duidelijk. Het Huisartsenteam vindt het belangrijk dat de communicatie naar patiënten eenduidig, duidelijk en makkelijk toegankelijk is. Dat is ook te zien aan de totaal vernieuwde website Hethuisartsenteam.nl. Dit is een zeer zware klus geweest en daarom zeer nominatiewaardig.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-16T17:20:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.