Computable Awards 2014

Essent

Genomineerd voor Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe.

Scholieren in Tanzania krijgen sinds kort computerles in een mobiel computerlab dat zichzelf van stroom voorziet met zonnepanelen. Energieleveriancier Essent maakte de komst van het lab op zonnestroom mogelijk. Medewerkers van het energiebedrijf zorgden voor het ontwerp en helpen met het beheer van het lab. Essent doneerde de materialen voor de bouw ter plaatse.

Het lab voorziet in een dringende behoefte, want op dit moment leren veel Tanzaniaanse kinderen alleen vanaf een schoolbord omgaan met computers. Leraren krijten een desktop en randapparatuur en wijzen de belangrijkste onderdelen aan. In het lab daarentegen kunnen tien kinderen echte it-ervaring opdoen met laptops en een printer. Dat is hoognodig, want het brengt de jongeren basiskennis die ze nodig hebben om te kunnen doorstromen naar hoger onderwijs. It’er Freek van Workum van Essent was met twee collega’s in Afrika aanwezig bij de ingebruikname van het lab. ‘Bij de opening waren al erg veel enthousiaste leraren. Men zit echt op dit soort voor ons misschien basaal ogende onderwijsmiddelen te wachten.’

Juryoordeel

De jury juicht het initiatief van Essent toe en speciaal de rol van de betrokken it-medewerkers. Zij hebben met hun kennis van energie en ict deze oplossing mogelijk gemaakt. Het laat zien dat als een organisatie ruimte geeft op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen er innovatieve oplossingen worden gevonden. De jury nomineert hiervoor Essent in de categorie Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-18T16:34:00.000Z Jeroen Aris
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.