Winnaars Computable Awards 2014

Winnaars Computable Awards 2014

Winnaars Computable Awards 2014

De uitreiking van de Computable Awards 2014 was een succes. Lees hieronder meer over de winnaars en de Computable Awards.

Ict-vaktitel Computable heeft de winnaars bekend gemaakt van de Computable Awards 2014. Microsoft werd de grote winnaar van de avond. De softwareleverancier sleepte de imago-award in het kader van de jaargids Computable 100 in de wacht, werd uitgeroepen tot cloud-aanbieder van het jaar en leverde de Dynamics-software in het partnerproject van de gemeente Hengelo dat door de redactie van Computable als winnaar werd uitgeroepen.

Bijna traditiegetrouw leveren de winnaars van de Computable Awards een mix op van gevestigde namen en verrassingen. Gevestigde namen als Microsoft (cloud), Samsung (hardware), IBM (software), KPN (ict-infrastructuur) en iSense ICT Professionals (ict-detacheerder) wonnen prijzen, maar ook waren er een aantal opvallende verrassingen. Zo werd Ordina uitgeroepen tot beste ict-dienstverlener, al waren andere grote dienstverleners wel afwezig in deze categorie. De prijs moet een opsteker voor Ordina zijn na alle negatieve berichtgeving van de afgelopen tijd.

Een andere verrassing was er in de categorie CEO van het jaar. Erik van der Meijden van Exact was de gedoodverfde favoriet in deze groep en kreeg ook de meeste publieksstemmen. Toch was het Siebrand Dijkstra van AppMachine die er met de prijs vandoor ging. Hij dankt dit vooral aan het juryoordeel. Helemaal verrassend mag dit ook niet genoemd worden, want vorig jaar was Dijkstra ook al in deze categorie genomineerd. Zie voor alle winnaars de kaders hieronder.

Computable 100

Tijdens de Computable Awards 2014 zijn ook de twee hoofdprijzen weggeven uit de jaargids Computable 100. Apple is het financieel krachtigste bedrijf en Microsoft heeft het beste imago overall. Eerder waren al vier imagoprijzen uitgereikt voor deelgebieden. Microsoft werd uitgeroepen tot beste zaken- en kennispartner, Google bleek het meest innovatief en favoriete ict-werkgever.

De Computable Awards 2015 zullen plaatsvinden op dinsdag 3 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit wordt de tiende editie van de Computable Awards en gaat een groot spektakel worden. Hierover in 2015 meer.

Computable Awards 2014

Winnaars Computable Awards 2014

CEO van het jaar
Siebrand Dijkstra (AppMachine)

Cloud-aanbieder van het jaar
Microsoft

Hardwareleverancier van het jaar
Samsung

ICT-detacheerder van het jaar
iSense ICT Professionals

ICT-dienstverlener van het jaar
Ordina

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar
KPN

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB
AFAS Software

ICT-project van het jaar in de publieke sector
Nederlandse Whereabouts-app gaat wereldwijd (Het World Anti-Doping Agency, De Nederlandse Dopingautoriteit, NOC*NSF, InnoSportNL en CGI)

ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven
Contactloos betalen (NS en MasterCard)

Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar
IT4Kids

Securityleverancier van het jaar
Fox-IT

Softwareleverancier van het jaar
IBM

Partner van het jaar
Bottom-up naar zaakgericht werken (gemeente Hengelo, Microsoft Dynamics CRM, PerfectView en QNH)

Winnaars Computable 100 Awards

Kachtigste ICT-bedrijf
Apple

ICT-bedrijf met beste imago
Microsoft

Al eerder bekendgemaakt:
Beste zakenpartner: Microsoft
Meest innovatief: Google
Hoogste kennisniveau: Microsoft
Favoriete ICT-werkgever: Google

Uitreiking Computable 100 imago-awards 2014

Op de Infosecurity.nl werden vier imago-awards uitgereikt. V.l.n.r. Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman, Isabel Moll, director business group Cloud & Enterprise bij Microsoft, en Google-pr-vertegenwoordiger Paul Maris.

Bekijk hier de winnaars van eerdere edities.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-06T21:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.