Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

5 grote Azure lanceringen op Microsoft Ignite

Afgelopen maandag ging Microsoft Ignite van start, hét ontwikkelaarscongres van Microsoft en tegelijk ook hét moment voor Microsoft om allerlei nieuwe producten en diensten te lanceren. Hoewel de meeste media aandacht gaat naar producten voor eindgebruikers (Office 365, Windows 10, Dynamics 365) vind ik de aankondigingen rond Microsoft Azure en Azure Stack minstens zo spannend. Vijf grote Azure lanceringen tijdens Microsoft Ignite.

Azure Stack komt naar het datacenter
Azure Stack werd in juli met veel vertoon op Microsoft Inspire gelanceerd. Tijdens Microsoft Ignite wordt een volgende ‘milestone’ aangekondigd: de eerste Azure Stack hardwareleveranciers (Dell EMC, HPE en Lenovo) gaan vanaf heden systemen uitleveren. De eerste systemen zijn ondertussen uitgeleverd. Naast de huidige drie hardwareleveranciers kunnen vanaf nu ook Azure Stack geïntegreerde systemen worden besteld bij Cisco. Wortmann verwacht eind dit jaar een nieuwe variant (all flash) te kunnen leveren en in het eerst kwartaal van 2018 volgt ook Huawei.

Azure Migrate
Microsoft heeft een nieuwe clouddienst toegevoegd aan zijn portfolio: Azure Migrate. De dienst is er vooral op gericht om de cloudtransitie makkelijker te maken en richt zich op bedrijven die een cloudstrategie aan het opzetten zijn of overwegen de stap naar de cloud te maken. Met Azure Migrate krijgen bedrijven ondersteuning, inzichten en mechanismes om gemakkelijk naar Azure te migreren. De oplossing ondersteunt onder andere het herkennen en onderzoeken van on premises virtual machines, bevat compatibility reporting en regelt integraties met Azure Database Management Services voor het vinden en migreren van databases.

Azure DDoS Protection
DDoS-aanvallen zijn een vervelende plaag en komen nog steeds veel voor. Bovendien worden ze ook steeds krachtiger en verfijnder. Microsoft heeft daarom nu voor enterprises een eigen anti DDoS-dienst ontwikkeld: DDoS Protection Standard. De nieuwe dienst is geïntegreerd met virtuele netwerken en biedt DDoS-bescherming voor Azure applicaties. Microsoft gebruikt deze beschermingslaag overigens zelf al langer voor eigen gebruik. Het bedrijf heeft DDoS Protection Standard onder andere succesvol gebruikt bij het afslaan van de grootste DDoS-aanval ooit (doelwit was Xbox live).

Azure Data Box
De vierde grote Azure aankondiging tijdens Microsoft Ignite, Azure Data Box, richt zich op de problematiek rond het verplaatsen van grote hoeveelheden data richting Azure.  De Azure Data Box is een systeem die in het netwerk gehangen kan worden om vervolgens data hiernaar toe te repliceren versleutelt op basis van AES-256, zodat deze vervolgens veilig getransporteerd kan worden naar het dichtstbijzijnde Microsoft datacenter. Azure Data Box integreert momenteel onder andere met CommVault, Netapp, Veritas en Veeam.

Azure Cost Management
Wat kost de cloud eigenlijk? Het is een vraag die veel it-managers en ceo’s bezighoudt. Om clouduitgaven inzichtelijk te maken heeft Microsoft daarom Azure Cost Management Services gelanceerd, een gratis tool die inzicht geeft in je gebruik en verbruik van Microsoft Azure diensten. De dienst is gebaseerd op de Cost Management technologie van Cloudyn, een bedrijf dat Microsoft begin dit jaar overnam. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-28T11:50:00.000Z Eric Mink
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.