Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Big Data drijft innovatie in Unified Fabric

Analyseren en verbanden leggen in de grote hoeveelheden data die er op dit moment worden gecreerd is het speerpunt geworden van veel it-management-afdelingen. Business intelligence maakt het onderscheid tussen succesvolle en minder succesvolle ondernemingen. Data wordt ook wel de toekomstige olie van de 21ste eeuw genoemd.

Waar het grootste gedeelte  van de data nu zijn oorsprong vindt bij ons mensen, is de verwachting dat de datagroei in de toekomst veroorzaakt zal worden door de toenemende informatie uitwisseling tussen machines en sensoren, beter bekend als 'Internet of things'. De als maar toenemende hoeveelheid aan data leidt tot andere eisen aan de beschikbaarheid en ontsluiting van deze waardevolle bron van informatie.

Het storage area netwerk (san) zien we op een aantal punten aan veranderingen onderhevig:
 
1. San als onderdeel van datacenter  bouwstenen in gevalideerde converged infrastructures.
Datacenters worden ingericht op basis van strategische en langetermijn keuzes, voornamelijk gedreven door tco, roi en kpi's. Om deze belangrijke performance indicatoren zo aantrekkelijk mogelijk te houden zien we een trend in de markt richting complete datacenter-bouwstenen die zowel server,storage als de netwerk componenten bevatten. Hierdoor wordt het san-component geïntegreerd met het datacenter-bouwblok. Succesvolle datacenter-blouwblok concepten waar het san een integraal onderdeel van uit maakt zijn het Vblock en Flexpod.
 
2. Integratie lan en san door middel van een Unified Fabric
Unified Fabric is een  innovatieve en technologische trend die it-afdelingen in staat stelt om de beheer en implementatiekosten aan het netwerk te reduceren, door het integreren van de san- en lan-omgevingen. De genoemde converged infrastuctuur datacenter-bouwstenen introduceren de Unified fabric in vele datacenters.

Om een succesvolle Unified Fabric te bouwen is het van belang om een consistente operating systeem-laag te gebruiken door het hele datacenter voor zowel lan, san, blade switching en virtual switching. Consistentie en uniformiteit over alle lagen biedt business voordelen wanneer het aankomt op de total cost of ownership van de Infrastructuur.
 
Onlangs heeft Cisco enkele nieuwe innovaties gelanceerd  binnen het Unified Fabric product portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-26T17:13:00.000Z Jan Heijdra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.