Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

VeliQ presenteert roadmap MobiDM

Dit artikel delen:

Computable Expert

Alex Bausch
Oprichter, VeliQ bv. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing en Mobility.

Eind januari hebben ruim tweehonderd eindgebruikers, resellers en telecomoperators het Move The Big M evenement van VeliQ bezocht voor de laatste ontwikkelingen op mobility gebied. Behalve de technische roadmap voor MobiDM, zijn daar ook samenwerkingsovereenkomsten met Amazon en SAP gepresenteerd en de eerste partner awards uitgereikt. Analysten Nick McQuire (IDC) & Philippe Winthrop (Enterprise Mobility Forum) bespraken de ontwikkelingen voor 2013.

Het MobiDM mobile Platform-as-a-Service (mPaaS) van VeliQ wordt al jarenlang door een groot aantal bedrijven gebruikt om alle smartphones en tablets van medewerkers te beheren. Alleen zijn die bedrijven zich daarvan amper bewust, omdat zij met MobiDM werken onder de eigen merknaam van bijvoorbeeld KPN, Vodafone, Swisscom, T-Systems, 2GO-Mobile, Detron, Logica, Into Telecom of één van de vele andere partners.

Tijdens Move The Big M heeft VeliQ nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met Amazon en SAP gepresenteerd. Met Amazon voor het hosten van MobiDM in Noord-Amerika en de integratie met haar Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Met SAP om zowel Afaria voor een deel van de MDM-functionaliteit te blijven gebruiken, als voor het wereldwijd verkopen van MobiDM als 'managed' mobilityservice door SAP aan haar klantenkring.

Het middagprogramma van Move the Big M was op het eigen kantoor van VeliQ in Barendrecht en het avondprogramma op de SS Rotterdam. Daar is het event afgesloten met de feestelijke uitreiking van twee partner awards.

Innovatie

MobiDM is een volledig cloudgebaseerde oplossing voor het beheren en beveiligen van alle smartphones, tablets, bedrijfsapps en content. Uit de presentaties van klanten en partners tijdens Move the Big M bleek dat de multiplatform ondersteuning, snelle implementatie en eenvoud van beheer, voor hen doorslaggevende redenen zijn geweest om MobiDM te kiezen.

VeliQ presenteerde zelf de mobile Platform-as-a-Service (mPaaS) visie waarop MobiDM is gebaseerd en de roadmap voor verdere ontwikkeling. In lijn met de al vermelde Amazon IaaS-integratie komen er binnenkort ook integraties aan met SAP All-In-One en HANA.

Ook was er  veel belangstelling voor de presentatie van partner Mocana, over het apparaatonafhankelijk beveiligen van bedrijfsapps. Hoewel MobiDM mobiele apparatuur al zodanig beveiligd dat leden van de Tweede Kamer ermee werken, voegt Mocana interessante extra functionaliteit toe voor het beveiligen van apps en daarbij gebruikte bedrijfscontent. Die technologie is slechts één van de vele innovaties in MobiDM 5, die voor dit jaar op de roadmap staat.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@Redactie

Ik zal niet het: "Wij van WC-eend" gebruiken maar als schrijver van expertverslag duidelijk gelieerd is aan product dan had dit stuk beter onder de categorie (product)nieuws geplaatst kunnen worden.

Dit alles niets ten nadele van product, wat ik zeker interessant vind maar gewoon om te voorkomen dat advertorials/infomercials straks de vulling worden van deze nieuwe rubriek.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-06T11:15:00.000Z Alex Bausch
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.