TU Delft stopt ICT-projecten

Dit artikel delen:

De Technische Universiteit Delft stopt een aantal ict-projecten die wel nodig worden geacht. Het budget voor innovatie en ontwikkeling is gehalveerd vergeleken met 2008. Vooralsnog heeft het stopzetten van de projecten geen gevolgen voor het ict-personeel van de universiteit. Wel zal er minder extern worden ingehuurd.

De Technische Universiteit (TU) Delft heeft een aantal ict-projecten stopgezet. Het gaat vooral om projecten op het gebied van innovatie en ontwikkeling. "Het budget voor innovatie en ontwikkeling voor 2009 is vergeleken met het budget van 2008 gehalveerd", zegt woordvoerder Karen Collet.

De TU bekijkt jaarlijks welke projecten echt nodig zijn. Daarna wordt budget toegekend aan de projecten. "Door het verlaagde budget kan een groot aantal projecten die wel nodig werden geacht en die zouden bijdragen aan een verdere efficiency van de processen binnen de TU, niet worden uitgevoerd.", zegt Collet. Het gaat dan bijvoorbeeld om de vervanging van een aantal bedrijfsapplicaties door een geïntegreerd contractmanagementsysteem.

Vooralsnog denkt de universiteit dat er geen gevolgen zijn voor het huidige personeel. Collet: "Wel zal de inhuur van extra personeel in 2009 significant lager zijn dan in 2008, omdat deze extra inhuur vaak voor projecten op het gebied van innovatie en ontwikkeling wordt ingezet."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fred Brooks zei al in 1975: "Adding people to a late project makes it later" en Putnam quantificeerde dit recentelijker: Projecten met meer dan 7 mensen kosten exponentieel meer. Dus bij veel projecten geldt: minder mensen maakt het project productiever, tenzij het projecten betreft van 7 of minder mensen. Vermoedelijk is dit dus een goede maatregel.
Als we de overblijvers vervolgens met de Evolutionaire Project Planning aanpak laten werken, worden ze vrijwel direct zo'n 30% productiever. Kortom, interessant om te zien wat de resterende effectieve productieviteit wordt. Of wordt in deze projecten de effectiviteit niet gemeten? Als dat zo is dan zijn de projecten blijkbaar toch niet zo belangrijk.

Beste Niels,

Is dit niet een beetje erg prediken voor eigen kerk? Ik stel voor dat Computable je even belt voor een advertentie contractje.

Maar dit neemt niet weg dat kleine teams productiever (per persoon gemeten) zijn dan grotere teams mits het gaat om projecten waarbij veel specialiasmen met elkaar moeten samenwerken en het dus niet gaat om seriematig werk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-16T10:26:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.