Microsoft komt met beheer- en beveiligingsdienst

Dit artikel delen:
Windows Intune

Softwareleverancier Microsoft introduceert Windows Intune, een verzameling diensten op abonnementsbasis waarmee bedrijven hun pc's eenvoudiger kunnen beheren en beveiligen. Het gaat om clouddiensten op het gebied van beheer en beveiliging voor het besturingssysteem Windows 7. Windows Intune komt in het laatste kwartaal van 2010 beschikbaar in Nederland.

Een bedrijf dat een Intune-abonnement afsluit en nog geen Windows 7-licentie bezit, krijgt de mogelijkheid te upgraden naar het nieuwste besturingssysteem van de softwaremaker. Het gaat om een upgrade naar Windows 7 Enterprise. Een beheerder krijgt de mogelijkheid de pc's op afstand te beheren en te beveiligen.

Gebruikers van de nieuwe dienst krijgen toegang tot het Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP), een set van beheertools. In deze set zit bijvoorbeeld de Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset (DaRT), Microsoft Advanced Group Policy Management (AGPM) en Microsoft System Center Desktop Error Monitoring (DEM).

De diensten zijn bedoeld voor bedrijven met 25 tot 500 pc's. Het is nog niet bekend wat een abonnement op Windows Intune gaat kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-21T08:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.