SAP koopt Sybase voor 5,8 miljard dollar

Dit artikel delen:

SAP wil Sybase overnemen voor een bedrag van 5,8 miljard dollar. Sybase is een van de grootste databaseleveranciers ter wereld en levert een technologie waarmee software op elk platform kan worden geleverd, van desktops tot mobiele apparatuur.

De Duitse leverancier van bedrijfssoftware biedt 65 dollar per Sybase-aandeel. Dat is ruim 56 procent meer dan de slotkoers van Sybase van afgelopen dinsdag. Het aandeel is woensdag in New York al zo'n 50 procent omhoog geschoten door overnamespeculatie.

SAP verwacht dat de overname vrijwel onmiddellijk zal bijdragen aan de winst van het bedrijf. De overname moet gefinancierd worden uit de beschikbare kasmiddelen, en door een kredietfaciliteit van 2,75 miljard euro. De informaticareus hoopt de overname in het derde kwartaal van 2010 te kunnen afronden. Sybase zou 3,6 miljard dollar waard zijn. SAP heeft een marktwaarde van 54 miljard dollar.

Sybase is een van de grootste databasemanagementleveranciers en levert een technologie waarmee software op elk platform kan worden geleverd, van desktops tot mobiele apparatuur. Sybase 'Unwired Enterprise strategie kan data veilig tussen data center en apparatuur van gebruikers, zoals pc's en smartphones, heen en weer sturen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-14T08:02:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.