Nieuw Atos schrapt Origin uit naam

Overname Siemens SIS definitief afgerond

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos Origin schrapt Origin uit de bedrijfsnaam en gaat verder als Atos. De naamswijziging is de eerste zichtbare verandering nadat het Duitse Siemens IT Solutions & Services (SIS) definitief is ingelijfd. Aandeelhouders stemden vrijdag 1 juli 2011 in met de overname die eind 2010 werd aangekondigd. Atos-personeel wordt maandag 4 juli 2011 ingelicht over de gevolgen van de nieuwe bedrijfsstructuur.

Tijdens een buitengewone algemene vergadering heeft 99,99 procent van de aandeelhouders ingestemd met de overname, zo meldt de dienstverlener. Door de inlijving van de ict-dienstentak van Siemens ontstaat een ict-bedrijf met een jaaromzet van 8,7 miljard euro (pro forma 2010) en 78.500 medewerkers in 42 landen.

Met de inlijving van Siemens IT Solutions en Services verdubbelt Atos zijn capaciteit in managed services met dertig grote datacenters en het beheer van meer dan 90.000 servers van circa en  900.000 SAP-gebruikers wereldwijd.

Personeel wordt maandag 4 juli 2011  ingelicht over de gevolgen van de definitieve overname voor de dienstverlener. Op 27 juli 2011, bij de presentatie van de halfjaarcijfers, geeft het dienstenbedrijf een officiële toelichting op de doelstellingen voor 2011.

Overname ICT-tak Siemens

Eind 2010 maakte het toenmalige Atos Origin de overname van Siemens IT Solutions & Services bekend. De Frans-Nederlandse dienstverlener koopt Siemens voor 850 miljoen euro.

Als onderdeel van de complexe financiële transactie neemt Siemens een aandeel van 15 procent in Atos Origin. Bovendien besteedt Siemens de komende zeven jaar zijn ict-infrastructuur en applicatiebeheer uit aan Atos Origin. Dat uitbestedingscontract heeft een waarde van 5,5 miljard euro en is volgens de partijen één van de grootste deals ooit.

Origin

De Franse ict-dienstverlener Atos fuseerde in het jaar 2000 met Philips-dochter Origin. In 2005 deed het elektronicaconcern zijn laatste aandeel in Origin van de hand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Iedereen noemde het al Atos, dus dat scheelt...

http://www.atos.com
welcome to Atos the acknowledged specialists in electrohydraulics ???
brancheverbreding??? of branchevervaging???

Try www.atos.net

http://www.atos.net/ is de juiste URL.

www.atos.net is de juiste

@gast: kijken eens op http://www.atos.net daar zie je meer.

@gast:
nee, natuurlijk niet, www.atos.fr dat werkt wel

Leuk, hoop niet dat ze straks koelkasten hebben met de service van Atos erop, dat zou een drama zijn...:(

Welkom in de chaos die (nu) Atos heet.

Ik vind dat sommige reacties op het artikel niet veel toevoegen.. ik zie dat vaker op deze site. Jammer hoor.

Beetje positiever mag ook. Werken jullie soms bij de kleine concurrenten en zijn jullie misschien een beetje jaloers?

"Beetje positiever mag ook. Werken jullie soms bij de kleine concurrenten en zijn jullie misschien een beetje jaloers?"

Nee, ik werkte bij Atos (Origin) en ga nu naar de kleine concurrent. Jaloers? Nee, opgelucht!

Sec naar Nederland kijkende: BSO = Origin = Atos Origin = Atos... what's next?

In mijn optiek is er vooral sprake van 'groot, groter, grootst' en een enorme cultuurverandering, waarbij ik de op zelfstandigheid en vertrouwen gebaseerde BSO-cultuur, vooralsnog nog het best vind passen bij de marketinguitingen mbt. de beoogde koers van het nieuwe, vooral grotere Atos.

Maar... de tijd zal het leren. En, tot die tijd... up TO what's next.

Groeten,
Maik van Rossum
http://twitter.com/maikr

Vanuit de Atos organisatie gezien is dit een belangrijke stap in de groeistrategie door acquisitie, die al geruime tijd geleden (na de aankoop van Schlumberger Sema jaren geleden) intern werd gecommuniceerd.

Over wat dit gaat betekenen voor de Nederlandse Atos medewerker wil ik niet speculeren omdat ik al geruime tijd weg ben.

Kijken wie er nu met wie gaat fuseren: Atos met Capgemini of Logica met Atos. Lekker groot, lekker log en nog slechtere service naar de opdrachtgevers. Alleen oog voor de eigen aandeelhouder (winst op korte termijn)laat werknemer in de kou(gaat ten koste van de ebita) en geef vooral niets om wat de klant vraagt(anders kunnen we hem geen meerwerk rekenen)!

@Ex-gedetacheerde

Atos fuseren met Logica? Dan krijg je helemaal een onbestuurbaar schip zonder richting, dat op alle grillen in de markt reagereert.

Maar over de naam, Atos Orgin heette in de volksmond al Atos. Dus veel verandert er niet, behalve veel geld voor een rebranding.......

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-01T16:32:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.