Volledige Windows 7 E-versie voor upgradeprijs

Dit artikel delen:

Microsoft biedt in Europa de volledige Europese versie van Windows 7 tegen de prijs van een upgrade-versie. Het is technisch namelijk niet mogelijk om te upgraden van Windows Vista inclusief Internet Explorer naar de Europese versie van Windows 7, die geen Internet Explorer bevat. De softwaremaker verkoopt in Europa het besturingsprogramma zonder browser. Daarmee hoopt het bedrijf de Europese Commissie tevreden te stellen.

Gebruikers die vanaf 26 juni 2009 een computer kopen met Windows Vista, kunnen tegen gereduceerd tarief overstappen op Windows 7 zodra het besturingsprogramma op de markt verschijnt (22 oktober). De voorwaarden en uitvoering verschillen van leverancier tot leverancier. Het programma loopt tot 31 januari 2010. De koper krijgt bij de nieuwe pc een voucher die recht geeft op Windows 7.

In een persbericht laat Microsoft weten dat de adviesverkoopprijs van het nieuwe besturingssysteem 309 euro is voor de Professional-versie en 319 voor de Ultimate-variant. Voor Home Premium betalen consumenten 199,99 euro. Bas Paumen, bij Microsoft Nederland verantwoordelijk voor Windows voor de zakelijke markt, denkt dat de meeste bedrijven een volume-contract hebben. Daarom betalen zij andere prijzen. Anders dan bij de vorige besturingssystemen bevat een duurdere versie alle functies van de goedkopere versies.

Tevredenstellen

Door een Europese versie op de markt te brengen zonder browser Internet Explorer lijkt Microsoft tegemoet te willen komen aan de wensen van de Europese Commissie. De softwaremaker ligt al jaren onder vuur bij de commissie. De commissie beschuldigt de browser van misbruik van de monopoliepositie.

In 2003 werd het bedrijf door de Europese Commissie schuldig bevonden en kreeg een boete opgelegd, moest Windows Media Player ontkoppelen van het besturingssysteem en moest informatie verstrekken over het besturingssysteem van servers zodat concurrenten programma's kunnen maken die er op aansluiten.

Expert Windows 7?

Ben je ook helemaal thuis in Windows 7 of een willekeurig ander besturingssysteem? Meld je dan nu als expert voor het Topic Besturingssystemen aan! Stuur een e-mail met contactgegevens en een korte motivatie waaruit de expertise blijkt naar besturingssystemen@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Microsoft zou gebaat zijn bij een snelle en volledige overstap van alle Vista-gebruikers naar W7. Een mogelijkheid zoals Apple die met OSX heeft geboden zou meer voor de hand liggen. Dus gebruikers van Vista voor een zachte prijs W7 aanbieden.

319 euro? Ach, tegen die tijd zal er wel een gekraakte versie in omloop zijn.

De reactie van Harm-Jaap zegt het al... wat een prijs.

Ik vraag me wel eens af of ze niet net zoveel omzet zouden maken (legale versies verkopen) als het bijvoorbeeld 79 euro zou kosten. Met drie pc's in huis zou je nu bijna 1000 euro uit moeten geven. Niet ree�l.

Ja, en voor mensen in een derde wereld land is dit het totale jaar salaris, die 1000 euro.....

Ja, zo werkt Microsoft het gebruik van gekraakte versie wel in de hand om de huidige Vista-gebruikers een poot uit te draaien als ze willen upgraden naar W7.
Die hebben al flink in de buidel getast om een Vista-licentie aan te schaffen en moeten nu weer tussen de 200 en 300 euro betalen om naar een versie te upgraden met stabiliteit en performance dat Vista had moeten hebben

Even betreffende de derde wereld. Je weet toch dat Microsoft in de derde wereld dezelfde methodiek hanteert als drugsdealers. Bijna gratis windows verstrekken om hun zodoende afhankelijk te maken.

En als je onderstaande op Tweakers.net leest voel je je helemaal genaaid! Het kan dus wel gewoon goedkoop maar niet voor iedereen! Mag dit zomaar in Europa. Ik voel mij gediscrimineerd als Nederlandse gebruiker!
Van Tweakers:
Microsoft heeft ook aangekondigd dat het in enkele landen voor pre-orders tijdelijk extra lage prijzen in rekening brengt. Zo zal Home Premium in de VS tijdelijk 49,99 dollar kosten en de Professional-editie 99,99 dollar. In Frankrijk en Duitsland bedragen de prijzen tijdens de actieperiode voor deze uitvoeringen respectievelijk 49,99 euro en 109,99 euro. Microsoft heeft aan Tweakers.net laten weten dat er in Nederland en Belgi� geen pre-orderacties zullen plaatsvinden.

Ik hoop wel dat ik straks een Windows 7 kan kopen inclusief IE browser (waar bemoeit de overheid zich eigenlijk mee?)

Ja, ook heerlijk dat dollar=euro beleid terwijl er toch 30% koersverschil tussen zit.

De hoge prijs van Windows 7 past helemaal bij de arrogante houding van het softwareconcern. Na het uitbrengen van het mislukte Vista gedrocht, zou het sierend zijn als Windows 7 als gratis upgrade werd aangeboden op het Vistapakket. De hoge prijs van Windows 7 is nu alle reden voor een absolute boycot van het nieuwe softwarepakket.
Ik roep in herinnering dat Microsoft dezelfde truc keer op keer uitvoert. Denk maar aan het uitbrengen van het wanproduct Windows 98, dat na enige tijd werd vervangen door het betere Windows 98 SE. Daarna volgde het treurige besturingssysteem Windows ME, dat werd gevolgd door Windows XP dat ook al niet op de meest gebruikte hardware werkte totdat service pack 1 werd ge�nstalleerd.
Het met veel fanfare uitbrengen van Windows Vista werd een regelrechte teleurstelling voor mensen die een nieuwe computer compleet met het achterlijke besturingssysteem kochten. Het uitbrengen van -opnieuw- een service pack bracht enige verbetering, maar kon alle gebreken gewoon niet goedmaken.
Nu Windows 7 met veel tamtam wordt uitgebracht als de verbeterde versie van Vista, roep ik de wereld op om het softwarepakket te boycotten totdat de prijzen lager zijn en dat Microsoft alle fouten in het pakket heeft gerepareerd in - opnieuw - een service pack!
Wees dus wijs: laat Windows 7 voorlopig voor wat het is: een middel om de winsten van Microsoft op te jagen!

De hoge prijs voor W7 kan natuurlijk ook een (ongewilde) stimulans worden voor de open source operating systems zoals Linuxvarianten.

Het geld dat je dan uitspaart op de aanschaf van (meerdere) W7 (licenties), kun je zelf dan mooi gebruiken om een of meerdere cursussen Linux te volgen. Dan hoeft je nooit meer terug naar het dure windowsplatform. Das nog eens return on (cursus) investment.

"Het is je eigen keuze om te blijven hangen in de windows van een ander".

Twee desktops en twee laptops draaien in mijn huis. Alles nog op Windows XP. Microsoft wil dat ik overschakel op Windows 7 door t.z.t. de support op XP te staken.
Ik zou dan 4 x 200 euro moeten betalen, 800 euro dus. Voor dat bedrag huur ik in Griekenland twee maanden een huis aan zee om te overwinteren. Ik ga dat dan ook doen en op mijn pc's wordt Ubuntu ge�nstalleerd. Bye bye Bill Gates.

Ik bied mijn klanten altijd de keuze.

Ik geef ze eerst, Firefox, Thunderbird, OpenOffice, Gimp, Scribus, en een paar meer op Windows. Bij een nieuwe machine kunnen ze dan kiezen, dezelfde software op Win of Lin, met XP "wel of niet ondersteund tot wanneer" "Vista vreet resources" en "Win 7 draait die software ook niet" zijn er veel die nu Linux willen.

Uiteindelijk is het os voor een gebruiker geen punt, hij wil zijn werk doen.

Precies de spijker op de kop Jan. Zit hier in de tuin met een loei oude Toshiba met Linux wireless te werken terwijl het apparaat bij MS niet verder komt dan Windows 98 of 2000 zit ik hier met een retesnel OS dat gewoon doet wat ik wil. Tis alleen dat moment dat je besluit los te laten wat eng is. Na bijna 20 jaar MS bleef dat toch eng.

Niemand heeft een positieve reactie op dit Microsoft nieuwtje. Dit laat toch wel duidelijk zien dat ze hun tijd op de thuiscomputer nu echt wel hebben gehad. Allemaal op zoek naar een alternatief OS. Gooi dan ook maar gelijk die lelijke pc weg en switch naar Apple. Je wilt nooit meer terug.

Ik ga de nieuwe Windows 7 wel in Duitsland halen. Bij voldoende belangstelling kan ik die op internet verkopen. Leuke handel.

"Gooi dan ook maar gelijk die lelijke pc weg en switch naar Apple. Je wilt nooit meer terug."

Pcies.. Van wie denk je dat ze bij microsoft "het windows principe" hebben afgekeken ;-P
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Lisa

@lodewijk

Van Apple mag ik zijn OS niet voorgeinstalleerd op andere hardware kopen, wel als ik het zelf doe, wat onnodig ingewikkeld is. Geen goeie leverancier, dat betekent van de regen in de drup. Met Linux kun je een pc er uit laten zien als een Apple en zelf vormgeven, en het is ook een Unix-achtige.

In tegenstelling tot de meeste hier ben ik wel tevreden over Vista en zie wel uit naar Windows 7.
De meeste mensen met klachten over Vista zitten vaak nog op een te oude pc. Het ligt namelijk meestal aan de hardware die niet geschikt is. Je moet natuurlijk wel een beetje met de tijd mee gaan.
Wel jammer dat er geen Internet Explorer in Windows 7 zit, maar die kun je wel gratis downloaden en er zal bij veel vraag later wel een versie komen waar die wel in zit.
Dus mensen die 319 Euro te veel vinden, geef het maar lekker uit in je vakantie van twee weekjes. Ik koop de nieuwe versie wel en heb er weer vijf jaar plezier van en koop daarna weer de nieuwste versie.
Tegen die tijd zie ik de klagers wel weer hier.

@aad
Wat een vooroordeel.
Ik heb 4 PC's thuis staan en alle 4 zo nieuw dat je de PC's alleen kon aanschaffen met Pre-installed Vista er op.
Dus met de tijd ga ik wel mee.
Niet alleen de hardware ondersteuning is bagger met Vista maar ook veel software werkt niet meer goed met vista. Daarnaast, en wellicht het belangrijkste, de stabiliteit en performance die te wensen overlaat.

Dus ja. Tijd voor alternatieven als unbuntu e.d.
En JA ik ga wel 2 weekjes op vakantie voor dat geld terwijl Aad zit te ploeteren met zijn Windows 7 installatie en IE aan het downloaden is.

Ik draai win 7 nu op meerdere pc's. Een game PC, een muziek Laptop en een administratie Dell Studio Hybrid.
Op alle drie de pc's draait Win7 RC beter dan alle andere Windows versies (xp, xp sp1, xp sp2, xp sp3, vista, vista sp1, vista sp2).
Voor mij werkt windows 7 gewoon erg goed. Vista vind ik te traag en windows xp vind ik niet mooi genoeg. Ik ben geen Mac gewend, dus ik kan daar gewoon (nog) niet op werken. Ook vind ik Mac te duur (in totaal).

Ik koop windows 7 zeker.

Ik herken niets van de voornamelijk negatieve toon naar Microsoft. Vanaf Windows 3.1 heeft bij mij alles prima gelopen, zeker ook Vista. En ter uwe informatie, Microsoft heeft Windows niet van Apple afgekeken. Het was Xerox researce center waar voor het eerst een grafisch scherm met muisbediening is getoond. Als laatste nog aan de Apple gebruikers, succes met uw peperdure design hardware. Vraag eens naar een statestiek van een willekeurige bedrijfswebsite, dan kunt u zien dat ca 95% van de bezoeken een Windows PC betrof. Apple volgt met 2%. Niets mis met Microsoft.

Tenzij Windows7E daadwerkelijk wordt uitgebracht in een versie waarmee geen upgrade mogelijk is. Dan hebben ze Europa aan het werk. Bedankt politiek.

Misschien moet de consumentenbond opnieuw oproepen tot een boycot van W7

heb +/- 7 maanden win 7 vis in mijn bezit, ( de gratisch download versie van ms).
heb hem er weer verwijderd en draai weer op xpprosp3, een beter systeem komt er niet meer, vista en win 7 daar draaien al de software fabrikanten op, en als je een program download gooit de virusscan antispy enz: de key,s eruit, zelf van de legale hp vista sp2 krijg ik de melding genuine u bent illegaal bezig.
ik hunker naar de dag dat iemand eens een beter systeem uitvind dan linux windows of appel, dus geen geldkloppen maar een pc met alles erop en eraan zonder verlenging van de software, want het is ten slotte mijn pc duur gekocht, waarom voor extra software betalen?

Ik ben er nog niet helemaal uit. Heb wat dure software die alleen onder windhoos draait, die zal dan ook vervangen moeten worden bij de overstap naar Linux.

@Rein: Dan moet je toch eens een betere leverancier zoeken, wij hebben de nieuwste computers gewoon legaal onder XP draaien. Twee collega's hebben een Asus laptop, de nieuwste draaide met een duo-processor onder Vista met 1,5gig en de originele install zo traag als dikke stront. Hele verhaal overgezet op XP en het ding draait als een tierelier. Heb nu nog ??n zakenrelatie die onder Vista werkt, maar het is gewoon lachwekkend om te zien dat zijn 2 maanden oude laptop langzamer draait dan een 5 of 6 jaar oude Acer onder XP. Hij valt onder de categorie digibeten en durft dus niet te upgraden naar XP.

Waarom zou je nieuwe hardware aan gaan schaffen omdat een OS zo zwaar is? Dat is nog eens kapitaalvernietiging! Het interesseert mij inmiddels allang niet meer wat voor OS er draait, het ding moet gewoon doen wat ik wil doen en zo snel mogelijk en daar heb ik de software voor nodig, geen OS. Wat mij betreft leveren ze Win 7 zo kaal als een luis, als het maar eens veilig zou worden en snel.

Het is inderdaad een feit dat ook bij 90-95% van de bezoekers op de site met iets van MS komen.

@argos: Onder SP3 heb ik een hele leuke. Heb 'n softwarepakket wat niet meer wil de?nstalleren omdat SP2 ontbreekt. Moet ik eerst een update naar SP2 doen voordat ik kan de?nstalleren :)

@argos

Ik heb een hele dure auto, krijg mijn benzine ook niet gratis. Flauw argument.

Programmeer zelf maar eens een goede OS met een heel team, dat is best wel pittig. Mijn ex collega zit daar nu bij Microsoft te werken aan de kernel van Win 7 & Win 8 voor 65 uur per week. 50GB aan code is behoorlijk veel. Compileren duurt bijna een dag daar in de compilerroom! Er werken duizenden mensen daar aan Windows. En dan voor die prijs die wij straks moeten betalen, dat is het zeker wel waard.

Ben zelf ook geen fan van Vista, maar heb Win7 en office 2010 al eens gekregen van hem en vind het een behoorlijk mooi stukje werk en werkt ook nog eens snel.

Maar ja........... smaken verschillen.

Alles draaid goed op VISTA.

Dus het is geen probleem voor mij.

Prima vista

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-26T10:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.