Android-smartphones domineren in 2011

Dit artikel delen:

De wereldwijde verkoop van smartphones stijgt dit jaar naar verwachting met 50 procent. Steeds meer zakelijke gebruikers en consumenten wisselen hun oude toestellen in tegen nieuwe smartphones, waarmee ze het internet op kunnen. De komende jaren worden met name smartphones aangeschaft die werken op de Android- en Windows Phone 7-besturingssystemen. De klassieke Symbian-telefoons zullen in 2015 vrijwel verdwenen zijn.

Dit meldt onderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker. Volgens IDC worden dit jaar 450 miljoen smartphones verkocht. In 2010 waren dit er 303,4 miljoen smartphones. De meeste daarvan zullen smartphones zijn met een Android-besturingssysteem. Dat komt doordat veel grote smartphone-leveranciers in 2010 besloten om Android op hun toestellen mee te leveren, aldus IDC. In 2011 zullen klanten, die voor het eerst een smartphone aanschaffen, telefoons kopen die voorzien zijn met het Android-besturingssysteem van Google.

Android en Windows Phone 7

Tussen 2011 en 2015 groeit de wereldwijde markt voor smartphones jaarlijks met gemiddeld 19,6 procent. IDC verwacht dat Android in 2011 een marktaandeel heeft van 39,3 procent en in 2015 meer dan 45 procent. Het Microsoft Windows Mobile-platform is de komende jaren in trek. Het marktaandeel in 2011 wordt naar verwachting 5,5 procent, in 2015 zal dit stijgen naar 20,9 procent. Dat is vooral te danken door de komst van nieuwe Windows Phone 7-telefoons. Microsoft maakt een inhaalslag, want de voorgaande jaren verloor het marktaandeel in de smartphone-markt.

Blackberry en Apple iOS

Verder worden er tot 2015 flinke groeicijfers verwacht voor de Blackberry- en Apple iOS-platformen, maar het marktaandeel zal ongeveer gelijk blijven. Het Symbian-platform ziet zijn marktaandeel tussen 2011 en 2015 kelderen van 20,9 naar 0,2 procent. Dat wordt mede veroorzaakt doordat Nokia afscheid neemt van Symbian en zijn telefoons voortaan met Windows Phone 7 gaat uitrusten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-04T11:53:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.