Palinckx (SAP): 'Ik laat zien hoe het anders kan'

Dit artikel delen:
Computable Awards ceo van het jaar

Sabine Palinckx ontvangt de Computable Award voor ceo van het jaar 2008.

Sabine Palinckx won in 2008 de Computable Award voor ceo van het jaar voor haar rol bij de integratie van Business Objects in SAP. Computable sprak over haar managementfunctie in een mannenwereld. "Ik word echt niet anders op mijn resultaten beoordeeld omdat ik een vrouw ben."

Sabine Palinckx won in 2008 de Computable Award voor ceo van het jaar voor haar rol bij de integratie van Business Objects in SAP. Computable sprak Palinckx over hoe het is als vrouw in een mannenwereld.

In de ict is het aantal vrouwen in topfuncties laag. Zie je die situatie al veranderen?
Het management in de ict is in het algemeen nog steeds een mannenbolwerk. Ik heb de indruk dat dit vooral in Nederland zo is. In het buitenland zie ik vaker vrouwen in hoge functies. Misschien zijn we in Nederland traditioneler ingesteld of het komt doordat veel vrouwen hier part-time werken.

Het is niet mijn doel om de man-vrouwsituatie te veranderen, maar ik merk wel dat ik een voorbeeld ben voor hoe het anders kan. Het onderwerp komt vaak terug in interviews. Ik werk overigens graag met zowel mannen als vrouwen.

Je hebt veel verschillende functies bij verschillende bedrijven bekleed. IBM, Prophecy, Business Objects, SAP. Executive director to the ceo, vice-president voor het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Wordt er meer op carrièrevrouwen gelet dan op mannen die vaak van baan wisselen?
Ja, ik denk het wel, vrouwen die carrière maken worden scherper in de gaten gehouden. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je je werk goed doet. Ik word echt niet anders op mijn resultaten beoordeeld dan een mannelijke collega.

Nu we je toch in de gaten houden, wat doe jij over vijf jaar?
Ik kan me voorstellen dat ik dan  een baan buiten de ict heb. Mijn huidige werk heeft raakvlakken met andere branches en ik heb veel bestuurlijke ervaring. Maar het is niet zo dat ik nu al op een papiertje heb staan waar ik over vijf jaar wil zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-26T10:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.