Google staakt samenwerkingsdienst Wave

Dit artikel delen:

Google staakt het ontwikkelen van de webdienst voor samenwerken Wave. De webapplicatie blijft in elk geval tot eind van 2010 in de lucht. Daarnaast komen er tools waarmee Wave-klanten hun gegevens uit de cloudsoftware kunnen exporteren. Dat belooft het bedrijf in een blog over het staken van de webdienst.

Wave was het geesteskind van de Australiër Lars Rasmussen. De webapplicatie combineert mail, chat, een sociaal netwerk en samenwerking aan documenten via een 'wiki'-achtige benadering. Zo kunnen gebruikers onder meer aanvullingen en wijzigingen op hun 'Wave' terugspelen en kunnen ze meekijken terwijl andere projectleden aan het tikken zijn, karakter voor karakter.

Google zegt elementen uit Wave in toekomstige projecten te willen hergebruiken en geeft daarnaast delen van de code vrij onder een opensourcelicentie.

Wave werd in mei 2009 aangekondigd. Tijdens de bètafase probeerden zo'n vijf miljoen gebruikers de samenwerkings-applicatie. Een jaar later opende Google de Wave-applicatie voor het grote publiek. Uiteindelijk viel het aantal gebruikers terug naar ongeveer een miljoen mensen. Daarop besloot het bedrijf de ontwikkeling te staken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Google heeft Linux gestolen van de Open source community.
Hoeveel had Google moeten investeren om zelf een OS te maken.

Wie kan er in de toekomst nog concurreren met de Linux versie van Android? De kleine distributies van idealisten zeker niet.

En dan komt Google met een bericht van 'wij geven de code vrij onder een opensourcelicentie' en dan moeten we allemaal roepen: Hoera Google


"Google heeft Linux gestolen van de Open source community"
Hoezo gestolen? Ze hebben (ik geloof) Debian gebruikt als basis voor Android. Android zélf is weer volledig als Open Source beschikbaar. Is dat niet juist het hele idee achter open source? Verbeter het bestaande, en gebruik het bestaande om iets nieuws te maken.

Zélf een nieuw OS maken vanaf scratch, terwijl er een degelijke basis beschikbaar is in de vorm van Linux, druist juist tegen alle principes van Open Source in.

Daarnaast heeft Wave absoluut niets met Chrome OS te maken.

Het feit dat Google stopt met Wave vind ik wel jammer. Dat er nog niet echt op grote schaal serieus gebruik van wordt gemaakt kan ik me wel voorstellen. Het is nog een beetje ondoorzichtig wat men er nou precies mee moet. Ik denk echter wel dat het grote potenties zou kunnen hebben, als het maar de tijd zou krijgen om uit te rijpen.

Linux kun je niet stelen, het is vrijgegeven onder de GPL.

@Joost, kijk eens naar Egroupware.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-05T10:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.