Dell in medische cloud door overname InSite One

Dit artikel delen:

Dell neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse dataopslagbedrijf InSite One over, leverancier van archiveringstoepassingen voor medische gegevens. De technologie van Insite One wordt ondergebracht bij Dell's unified clinical archive opslagtechnologie. Steeds meer it-bedrijven leveren cloudoplossingen voor de gezondheidszorg, zoals IBM.

InSite One levert een cloudapplicatie voor het archiveren van medische gegevens, zoals digitale foto's van patiënten. Inmiddels heeft Insite One wereldwijd, vooral in Noord-Amerika, 3,6 miljard beelden in zijn database opgeslagen. Zo kunnen chirurgen sneller bestanden opvragen en delen met collega's, waardoor ze sneller een diagnose kunnen vaststellen. InSite One's InDex vendor-neutral enterprise archive (VNA) cloudgebaseerde product wordt geïntegreerd met Dell's unified clinical archive en DX object-storageplatform.

InDex VNA vereenvoudigt het opslaan van medische  scans en foto's door het toepassen van virtualisatie. Het platform ondersteunt Amerikaanse it-standaarden voor de gezondheidszorg zoals IHE (integrating the healthcare enterprise), DICOM (digital imaging and communications in medicine). Dell's unified clinical archive gebruikt de DICOM-standaard waardoor artsen diverse bestanden kunnen opslaan zoals ct-scans, mammogrammen, mri's en procedures voor operaties.

IBM

Steeds meer grote it-bedrijven kopen technologie om medische gegevens in de cloud op te slaan. Zo kondigde IBM samen met een consortium van de Europese Unie begin oktober 2010 het Trustworthy Clouds (TClouds)-project aan. Hierbij draait een medische cloud op een Portugese ‘smart energy grid' en in een it-systeem voor de gezondheidszorg in het Italiaanse Milaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-27T11:39:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.