Exact verwacht weinig nieuwe klanten in 2009

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Exact verwacht in 2009 vooral omzet te halen uit bestaande klanten. Het wordt lastig licenties aan nieuwe klanten te verkopen, zegt ceo Rajesh Patel in reactie op de jaarcijfers over 2008.

Bedrijfssoftwareleverancier Exact verwacht in 2009 vooral omzet te halen uit licenties van bestaande klanten. Het verkopen van licenties aan nieuwe klanten wordt lastig, zegt ceo Rajesh Patel in een interview met Computable.

De leverancier van bedrijfssoftware voor crm, erp en hrm haalt volgens Patel ongeveer zeventig procent van zijn omzet uit bestaande klanten. Hij verwacht dat dit percentage in 2009 gelijk blijft doordat klanten de functionaliteit van hun softwarepakket uitbreiden en upgraden. "We staan sterk doordat we een groot deel van de licentieomzet uit die bestaande klanten halen." De algemeen directeur verwacht enkele nieuwe klanten te winnen doordat middelgrote bedrijven de uitgebreidere en duurdere pakketten van SAP en Oracle niet aanschaffen, maar voor Exact kiezen. Hij benadrukt dat meer licentieomzet uit nieuwe klanten door de economische situatie wel lastiger wordt.

Exact boekte over 2008 4,1 procent minder omzet uit licenties. De licentieomzet over 2008 kwam uit op 74,3 miljoen euro. Het bedrijf waagt zich niet aan voorspellingen voor 2009, maar de topman verwacht dat de zware economische omstandigheden vooral gevolgen hebben voor de omzet uit licenties.

Onderhoud en advies

Patel verwacht dat de economische situatie geen gevolgen zal hebben voor de omzet uit onderhoud en advies. "De contracten voor onderhoud worden automatisch vernieuwd. De klant betaalt vooruit en de facturen voor 2009 zijn grotendeels rond. We lopen alleen een risico als bedrijven die nog niet betaald hebben en door de crisis failliet zouden gaan." De omzet uit onderhoud groeide in 2008 met 3,5 procent naar 129,6 miljoen euro.

Patel verwacht dat de economische situatie ook weinig impact zal hebben op de omzet uit adviesdiensten. Het bedrijf boekte over 2008 een omzet van 57 miljoen euro uit adviesdiensten, een stijging van 15,3 procent in vergelijking met 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-16T16:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.