Samsung opent OS Bada2 voor ontwikkelaar

Dit artikel delen:

Samsung heeft de nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor smartphones, Bada2, vrijgegeven voor app-ontwikkelaars. De belangrijkste vernieuwingen volgens de leverancier zijn: HTML5, nieuwe advertentie mogelijkheden en het gebruik van meerdere apps tegelijkertijd. De software development kit (SDK) is beschikbaar. Bada2 is geschreven in C++.

Het besturingssysteem wordt in de herfst van 2011 op de nieuwe Samsung-telefoons voorgeïnstalleerd. Er verschijnen sowieso drie nieuwe Samsung-smartphones met het besturingssysteem. dat zijn Wave 3, Wave M en Wave Y.

De eerste versie van Bada werd eind 2009 aangekondigd. De kernel van Bada is een Linux-systeem, maar er kan ook gekozen worden voor een real-time OS, afhankelijk van de hardware. In het Koreaans betekent Bada 'oceaan', de leverancier doelt daarmee op de vele mogelijkheden die het besturingssysteem volgens hen biedt.

Bada

De eerdere versies van Bada zijn onder andere te vinden op Samsung Wave Touchwiz S7230, Samsung Wave 575 en Samsung Wave S8500. Er zijn sinds de release 4.5 miljoen telefoontoestellen met het OS verkocht.

Het Koreaanse bedrijf beweert dat de veertigduizend apps tellende applicatie-shop al meer dan honderdmiljoen downloads heeft gehaald. Deze is echter ook te bereiken met Android-telefoons, dus hoeveel downloads naar het eigen besturingssysteem zijn gegaan, is onbekend.

Advertenties

Door de nieuwe advertentie-engine kunnen ontwikkelaars reclameboodschappen toegevoegen die in apps verschijnen.

Samsung zal zelf weinig geld verdienen aan de advertenties Het bedrijf  gaat geen adverteringsruimte verkopen. Het heeft InMobi en andere mobiele advertentie-aanbieders ingeschakeld, die samen met ontwikkelaars kunnen bekijken wat de reclamemogelijkheden zijn.

Het Koreaanse bedrijf zou Web OS over willen nemen van HP, maar aan deze geruchten heeft Choi Gee Sung een einde gemaakt. Juist door de ontwikkeling van het eigen besturingssysteem Bada, heeft Samsung geen interesse in Web OS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-01T17:04:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.