Zakelijke gebruikers krijgen Office 2010 in mei

Dit artikel delen:

Zakelijke gebruikers met een volumecontract kunnen vanaf mei Microsoft Office 2010 aanschaffen. Dat is een maand eerder dan dat de versie in de winkel komt voor klein zakelijke gebruikers en consumenten. Microsoft-klanten met een volumecontract met software assurance hoeven niets te betalen voor een upgrade naar de nieuwe versie.

Het is nog niet bekend vanaf welke datum zakelijke gebruikers een volumecontract voor Office 2010 kunnen afsluiten. De officiële introductie van het product vindt plaats op 12 mei 2010. Dat wordt een virtuele introductie waar Microsoft aan klanten, partners en pers laat zien wat het product kan. Business marketing manager Roemer Visser van Microsoft verwacht dat de verkoop via volumelicentiecontracten van het product rond die datum start.

Voor kleinzakelijke gebruikers en consumenten ligt het product vanaf juni 2010 in de winkel. De softwaremaker start een technologiegarantieprogramma voor gebruikers die voorloper Office 2007 tussen 5 maart en 30 september 2010 aanschaffen. Deze gebruikers kunnen gratis upgraden naar de nieuwste versie van de kantoorsoftware. Voor een upgrade van Office 2010 op dvd worden wel kosten in rekening gebracht.

Er komen drie versies van Microsoft Office 2010 beschikbaar, Professional, Home & Businesses en Home & Student.

Veel te verwachten

Financieel directeur Peter Klein van Microsoft liet eerder al weten veel te verwachten de nieuwste versie van de kantoorsoftware. Roemer vindt de belangrijkste toevoeging aan de nieuwe versie dat veel meer wordt gekeken naar de productiviteit van een team in plaats van een individu. ‘De interface van alle producten is hetzelfde, of je nu werkt met de software op de telefoon, op het internet of op een vaste desktop. Dat moet de productiviteit ten goede komen', zegt de marketingmanager.

Ook komt er een Outlook Social Connecter beschikbaar. Deze tool zorgt dat een gebruiker binnen de Outlook-omgeving ook berichten op Facebook, LinkedIn en MySpace kan zien. Roemer: ‘Een gebruiker hoeft zo niet meer te werken met meerdere schermen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-05T18:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.