Atos breidt werkplekaanbod uit met Canon

Dienstenbedrijf: printen is onderdeel van werkplekbeheer

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos Origin voegt producten van printer- en documentdienstverlener Canon toe aan het aanbod voor werkplekdienstverlening. De multifunctionals (apparatuur voor printen, kopiëren, scannen en faxen) en software voor het beheer van die documentstroom, worden eerst in Nederland aan het aanbod toegevoegd. Er zijn plannen om die uitbreiding ook in andere Europese landen door te voeren.

Canon is aangewezen als voorkeursleverancier van Adaptive Workplace Solutions. Dat is het bedrijfsonderdeel van Atos Origin die zich bezighoudt met werkplekdienstverlening. Het dienstenbedrijf stelt dat printen en documentbeheer integraal onderdeel uitmaken van werkplekdienstverlening. De dienstverlener speelt in op de trend dat organisaties het werkplekbeheer volledig willen onderbrengen bij een externe partij.

'Printen is kostenpost'

Atos Origin stelt dat organisaties door beter inzicht in het aantal printers, kopieerapparaten en de documentstroom 10 tot 40 procent op de kosten kunnen besparen. Atos becijfert dat de organisaties op jaarbasis tussen de 1 en 3 procent van de omzet besteden aan printapparatuur.

De dienstverlener heeft inmiddels een eerste contract gesloten voor levering van de gezamenlijke werkplek- en printdienstverlening. De naam van die klant mag niet bekendgemaakt worden.

Demo

In het Executive Briefing Center (EBC) in de Utrechtse vestiging van de dienstverlener staat een proefopstelling van de gecombineerde dienstverlening van Atos Origin en Canon. 'Voornamelijk bestaande klanten maar ook geïnteresseerden komen één a twee keer per jaar bij ons om demo's bij te wonen om te zien hoe innovaties in een werkplekcontract te brengen zijn', zegt Atos Origin-woordvoerder Erica Prins tegen Computable.

Canon ontvouwde in 2002 al plannen voor uitbreiding van het productaanbod met diensten. Het bedrijf kondigde toen aan om in samenwerking met HP en Microsoft diensten te leveren voor middelgrote en kleine bedrijven (mkb). In 2002 schreef Computable 'Dozenschuiver stapt in dienstverlening.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-01T14:04:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.