Software laat personeel eigen rooster maken

Dit artikel delen:

De nieuwe eHRM-software van ontwikkelaar Paralax laat personeelsleden hun eigen werktijden bepalen. Medewerkers maken daarbij onder andere gebruik van een sms-dienst. De werkgever kan wel zelf aangeven hoeveel indelingsvrijheid het personeel krijgt.

Softwareontwikkelaar Paralax komt met software voor personeelsplanning waarmee medewerkers zelf kunnen aangeven wanneer ze beschikbaar zijn. Het programma Roster CAS 4.0 moet de balans tussen werk en privéleven verbeteren.

Naast het melden van beschikbaarheid, kunnen personeelsleden met de vierde versie van Rostar CAS laten weten naar welke diensten hun voorkeur uitgaat. Werkgevers kunnen zelf bepalen in welke mate medewerkers hun werktijden indelen.

Het systeem bestaat onder andere uit een sms-dienst waarmee personeelsleden kunnen aangeven of ze ingeroosterd kunnen worden. De personeelsfunctionaris kan vervolgens zelf een rooster maken met de ontvangen berichten of dit door het planningsprogramma laten doen. De medewerker hoort ook weer per sms of hij of zij ook daadwerkelijk is ingepland.

Balans

Paralax' directeur hoopt met het systeem ervoor te zorgen dat het maken van roosters eenvoudiger wordt. Dat zou nodig zijn, omdat de populariteit van thuis- en deeltijdwerken het maken van planningen complex maakt. Directeur Rob Buikema: "We zien door deze verschuivingen dat werknemers steeds meer invloed willen in de personeelsplanning. De knellende balans tussen werk en privé zorgt ervoor dat medewerkers flexibele arbeidstijden hoog op de agenda hebben staan. Daardoor groeit de behoefte om het personeel ook de middelen te geven om actief bij te dragen aan een goed planningsproces."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-23T10:25:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.