Luchtverkeersleiding VS plant met Quintiq

Dit artikel delen:

De Amerikaanse luchtverkeersleiding gaat software van de Nederlandse leverancier van planningssoftware Quintiq gebruiken om zijn personeel te plannen. Daartoe heeft de leverancier een contract gesloten met de Federal Aviation Administration (FAA). Het contract heeft een looptijd van 9,5 jaar en een maximumwaarde 13 miljoen euro.

De FAA hoopt de personeelsplanning op lange termijn te verbeteren door 'optimalisatie-engines' en ‘what-if'-scenario's van de software. Deze scenario's helpen managers bij het toewijzen van mensen. Volgens de leverancier is het voor de managers straks makkelijker om gefundeerde beslissingen te nemen om de mensen zo efficiënt mogelijk in te plannen.

De luchtverkeersleiding kan ervoor kiezen om zijn medewerkers zelf een aantal dingen te laten regelen met betrekking tot het rooster, zoals het onderling ruilen van diensten of het aanvragen van verlof. Het systeem helpt de manager hierbij om de mogelijkheden en consequenties vast te stellen. De FAA heeft 48.000 medewerkers.

Luchtverkeerssector

De leverancier zegt nu 30 procent van de luchtverkeerssector als klant te hebben. Directeur Victor Allis noemt de overeenkomst een belangrijke mijlpaal voor de groei van het van oorsprong Nederlandse bedrijf.

Quintiq werd in 1997 opgericht door vijf oud-werknemers van kennistechnologiebedrijf Bolesian dat later opging in Capgemini. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Den Bosch en is inmiddels ook gevestigd in Australië, China, Finland, Duitsland, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf zegt dat zijn software wordt gebruikt op vijfhonderd locaties in 69 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-21T10:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.