Softwarebedrijf neemt Yunoo over

Afas verbreedt naar consumentenmarkt

Dit artikel delen:

Zakelijk softwareleverancier Afas breidt zijn dienstverlening naar de consumentenmarkt uit door de overname van Yunoo. Dit bedrijf biedt een online huishoudboekje voor huishoudens. Yunoo heet vanaf nu Afas Personal. De medewerkers van Yunoo gaan over naar Afas in Leusden. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Afas wil graag ook de consumentenmarkt bedienen als aanvulling op de payroll-software die het bedrijf al biedt. ‘Op termijn zie ik in Afas Personal de integratie van de 1,3 miljoen loonstroken die maandelijks met de payroll-software van Afas worden gegenereerd en de 800.000 IB- en Vpb-aangiften die met onze fiscale software worden gedaan', zegt ceo Bas van der Veldt. ‘Op deze manier worden naast de uitgaven ook de inkomsten inzichtelijk en beschikt de gebruiker over een compleet, geïntegreerd financieel overzicht. Onze doelstelling is om binnen drie jaar het aantal gebruikers te verhogen naar één miljoen, waarvan 5 procent de betaalde Plus-versie gebruikt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooie overname....de wereld van administratie en boekhouding gaat de aankomende jaren sterk veranderen.

Wat gaat er dan precies veranderen marcel?

"Op deze manier worden naast de uitgaven ook de inkomsten inzichtelijk en beschikt de gebruiker over een compleet, geïntegreerd financieel overzicht"

Want dat was het nog niet? *vraagt aan zijn vrouw of we wel een overzicht hebben op inkomsten en uitgaven*. Ik denk dat meneer vooral bedoelt dat hij zelf de ketens aan elkaar kan knopen. Leuk voor leadgeneration en benchmarking.

Ik ben benieuwd wat er met de (gevoelige) gegevens van de ex-Yunoo klanten gebeurt. Krijgt AFAS daar toegang tot, zonder goedkeuring van de gebruiker?

Hoe zit het met de veiligheid van Yunoo? Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens? Ik vraag mij altijd dit soort dingen af. Yunoo is geen financiële dienstverlener (Afas ook niet). Dus hij valt ook niet onder de Wet financiële dienstverlening (Wfd). Welke wet beschermt dan de gebruiker? Ik houd mijn huishoudboekje wekelijks op mijn eigen computer bij. Gewoon in excel. Simpel en betrouwbaar. http://simpelhuishoudboekje.org/huishoudboekje_download.html Met vriendelijke groet Peter

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-04T07:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.