Unit 4 Agresso koopt Vlaams softwarehuis

Dit artikel delen:
Unit 4 Agresso hoofdkantoor Sliedrecht

Het hoofdkantoor van Unit 4 Agresso in Sliedrecht.

Leverancier van administratieve bedrijfssoftware Unit 4 Agresso heeft de Vlaamse branchegenoot C-Logic overgenomen en hoopt zo zijn positie op de Belgische markt te versterken.

Softwareleverancier Unit 4 Agresso heeft C-Logic uit Brugge overgenomen. De Belgische branchegenoot verkoopt administratieve software voor kleine en middelgrote ondernemingen en heeft dertien medewerkers. De Belgen verwachten dit jaar een omzet te behalen van ruim twee miljoen euro.

Unit 4 Agresso betaalt de overname uit eigen middelen. Het is niet bekend hoeveel geld ermee is gemoeid. Met de overname wil het Sliedrechtse bedrijf zijn positie op de Belgische markt versterken, vertelt financieel directeur Edwin van Leeuwen. C-Logic heeft volgens hem een goede positie bij boekhoudkantoren in België. Aangezien het bedrijf van Van Leeuwen zelf ook accountancy-activiteiten heeft, wordt gehoopt op een ontsluiting van de Belgische markt."

Overnames

De beursgenoteerde softwareleverancier Unit 4 Agresso nam eind januari 2008 de Nederlandse concurrent Coda over. Bovendien maakte bestuursvoorzitter Chris Ouwinga in februari bekend dat zijn bedrijf onderhandelt over een overname in Oost-Europa.

Het bedrijf heeft vestigingen in negentien landen in Europa, Noord-Amerika en Azië en verkoopt zijn producten in diverse andere landen. In 2007 boekte het bedrijf een omzet van 321 miljoen euro. Er werken ongeveer 3500 medewerkers. Unit 4 Agresso is genomineerd voor een Computable Award voor softwareleverancier van het jaar 2008, net als de bedrijven Afas ERP Software, Google, Microsoft en VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-01T09:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.