Exact schrapt banen door kredietcrisis

Dit artikel delen:
Rajesh Patel

Rajesh Patel, ceo Exact

Softwareleverancier Exact schrapt in 2008 tien procent van de banen. Dat is een van de maatregelen om de gevolgen van de recessie tegen te gaan en de winstdoelstelling voor 2008 te halen.

Exact heeft last van het onzekere economische klimaat, maar wil vasthouden aan de winstverwachtingen voor 2008. Daarom voert het bedrijf een aantal kostenbesparende maatregelen door. Over heel 2008 verdwijnt tien procent van de banen. Een woordvoeder benadrukt dat het niet om gedwongen ontslagen gaat. De functies verdwijnen door natuurlijk verloop, aflopende contracten niet te verlengen en openstaande vacatures die minder belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering in te trekken. Daarmee moet het personeelsbestand onder de 2500 medewerkers uitkomen. Het bedrijf heeft vanaf augustus een vacaturestop aangekondigd. Daarnaast wordt er onder andere beknibbeld op reiskosten. Dat staat in een handelsbericht van de softwareleverancier.

De softwareleverancier ziet in dat de omzetverwachtingen door de economische situatie niet gehaald kunnen worden. Door de kostenbesparende maatregelen moet het bedrijfsresultaat gelijk blijven aan 2007. Toen boekte de leverancier een bedrijfsresultaat (ebitda) van 57 miljoen euro. Exact verwachtte een omzetgroei uit licenties van vijf tot zeven procent maar haalt die doelstelling niet. Het bedrijf ziet met name de omzet uit licenties met nieuwe klanten teruglopen.

Door het onzekere economische klimaat en het belang van het vierde kwartaal voor de jaarresultaten wil het bedrijf geen specifieke prognose voor 2009 afgeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo te zien zijn ze daar mooi bezig om de boel af te slanken zodat het beter in de etalage past. Het moge duidelijk zijn dat het niet lang meer zal duren eerdat er een ander logo op hun pand staat. Wie o wie zal de gelukkige zijn?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-10T11:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.