Ymere vervangt Capgemini door Ctac

Dit artikel delen:

Afgelopen juli kondigde woningbouwcorporatie Ymere groots aan dat het had gekozen voor een SAP-oplossing als bedrijfsinformatiesysteem. Naar nu blijkt is hoofdaannemer Capgemini vervangen door Ctac.

Ymere koos afgelopen juli voor Triangle, de door Capgemini op de woningbouw toegesneden SAP-template. Cap zou als hoofdaannemer ook de implementatie en systeemintegratie verzorgen. Uiteindelijk besloot de Amsterdamse corporatie toch niet in zee te gaan met Cap, maar de opdracht te gunnen aan SAP-specialist Ctac. Arjan van Dijk, manager informatievoorziening Ymere, vertelt dat beide partijen er contractueel niet uitkwamen. "De offerte van Capgemini was zo'n 15 procent duurder dan verwacht."

Woningcorporatie Ymere werkt nu nog met het informatiesysteem SG Tobias van SG Automatisering. Het nieuws dat de grootste corporatie van Nederland (82.500 verhuurbare woningen, winkels en bedrijfsruimten) voor SAP kiest, baarde opzien onder de woningbouwautomatiseerders. Zij kijken met argusogen of SAP als standaardoplossing een voet tussen de deur weet te krijgen. Volgens Van Dijk van Ymere heeft de overstap naar een andere implementatiepartner geen gevolgen voor de planning. Het SAP-systeem zal in het voorjaar van 2010 in productie gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-23T14:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.