Nieuwe Speer-orders voor Capgemini en Logica

Dit artikel delen:

Het ministerie van Defensie heeft een aantal vervolgopdrachten voor de verdere uitrol van SAP-systemen gegund aan Capgemini en Logica. Het betreft de verbetering van de logistieke keten bij internationale missies.

Capgemini en Logica hebben de opdracht gekregen om de logistieke keten van de krijgsmacht tijdens internationale missies te verbeteren met behulp van SAP. Defensie heeft de orders gegund in het kader van het project Speer (Strategic Process and ERP Enabled Reengineering). Volgens het ministerie gaat het om vervolgopdrachten met een waarde van enkele tientallen miljoenen euro.

De twee ict-dienstverleners gaan de complexe processen van zo'n internationale missie vertalen naar een systeem dat draait op basis van SAP-software. Daarnaast bouwt het samenwerkingsverband eerder opgeleverde SAP-modules verder uit en worden de medewerkers van Ivent, de ict-organisatie van Defensie, getraind om de al draaiende SAP-systemen te beheren.  

268,1 miljoen euro

De nieuwe contracten zijn een vervolg op de opdracht die eerder aan het samenwerkingsverband is verstrekt in het kader van Speer. Dit programma - begroot budget 268,1 miljoen euro - moet ervoor zorgen dat Defensie op basis van SAP-modules processen standaardiseert en werkwijzen van nu nog gescheiden organisatieonderdelen integreert. Het organisatiebrede enterprise resource planning (erp)-systeem is bedoeld om onder andere de planning, het beheer en de bevoorrading van militair materieel te verbeteren. Het  programma dient tevens de invoering van het nieuwe besturingsmodel van Defensie te ondersteunen en het beheer van de informatievoorziening te verbeteren.

In 2003 startte het ministerie met Speer. Het consortium Capgemini en Logica werd als regiepartner gecontracteerd om de geïntegreerde informatievoorziening te realiseren. Het ontwikkelde de bouwstenen voor het financieel-economische en het materieel-logistieke domein. In juni 2008 nam Defensie de volledige functionaliteit voor het financieel-economische domein in gebruik. De nieuwe opdrachten zijn gericht op de uitwerking van de functionaliteit voor bevoorrading en transport binnen het materieel-logistieke domein (de zogenoemde Kernel 2).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Insider kom er maar in.....

@Wilco,

Inderdaad, meestal is hij een van de eersten.... misschien heeft hij een ATV-dagje....

Het feit dat Cap mee doet, stelt me gerust.

Wat nou als Cap mee doet? Niet zo heel erg inside dus... CMG/Louis (dus geen Logica) heeft deze deal destijds ook binnen gehaald. Zolang Louis de scepter zwaait, draait dit project als een... idd Speer. Ik ken Louis al jaren (we rijden samen paard, ook daar is hij goed in, ze noemen hem zelfs de paardenfluisteraar), hij is echter een bescheiden man die niet zo nodig in de schijnwerpers hoeft te staan (of zich graag laat voorstaan op zijn academische achtergrond door moeilijke latijnse woorden te gebruiken).Neem van een echte insider aan dat SPEER2 een succes gaat worden, dankzij Louis en zijn trouwe pancho, ehh Frans

Cap heeft tenminste ervaren mensen rondlopen.

@Insider je hebt dus meer vertrouwen in Cap?

Het heeft er de schijn van dat de overheid tijdens de kredietcrisis ook de IT-sector wil ondersteunen. Het consortium heeft een enorme hoeveelheid geld al binnengesleept en daar komt dus voorlopig geen eind aan. Ik vind het erg triest dat na het eerste deel waar plaats was voor een aantal verbeteringen (en door Defensie) duur voor betaald is, het consortium weer een kans krijgt i.p.v. goed bedrijf.

En by the way: mocht dit fout gaan, dan is de dader nu al bekend. De klant!

Zie verklaring van de SAP-directrice eerder op deze site.

@insider: Voorstel: Pak een touw en zoek een boom/brug of iets anders waar je vanaf kan springen. Dan ben je in een keer van al je Logica-frustraties af...

Touw en een brug? Typisch Logica, ze smeren je allerlei dingen aan die je niet nodig hebt.

Typisch 2: waarom denk je dat ik gefrustreerd ben? Ik uit enkel terechte kritiek. Blijkbaar kan je daar niet tegen. Sneu voor je.

@De insider: Je uit kritiek...of het terecht is is natuurlijk nog maar de vraag ;)

@de insider: Hoe kom je er bij er bij Speer geen ervaren Logica mensen rondlopen? Wat een onzin.

Leuk, zulke berichten. Maar laat Logica ook even vertellen dat ze afgelopen woensdag alle mensen met een proeftijd (en niet billable) de laan hebben uitgestuurd.

@Floor: en dat er 1000 mensen per 1 april uitgaan.

@Govert,

Is dat een gerucht ?

Heb dit project verlaten, mede uit schaamte voor de wanprestatie geleverd door het consortium. Het consortium schudt doelbewust de zakken leeg van de overheid en weet de klant ervan te overtuigen dat het haar eigen schuld is. In het land der blinden is éénoog koning.

Geplande realisatie-datum volgens consortium: Zover mogelijk in de toekomst. Defensie verdient veel en veel beter. Fixed price, fixed date volgende keer en geen open einde project.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-27T09:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.