Exact ziet omzet 10 procent dalen

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Exact uit Delft heeft de omzet in het eerste halfjaar 2009 met een kleine tien procent zien dalen tot 117,6 miljoen euro. De winst daalde met twaalf procent naar 15 miljoen euro. De kosten werden met bijna 9 procent teruggebracht, het personeelsbestand daalde met 4 procent tot 2300 medewerkers. Volgens Exact-ceo Rajesh Patel is het bedrijf erin geslaagd erger te voorkomen. 'Ik ben tevreden over het aanpassingsvermogen en de flexibiliteit van onze mensen.'

De omzetdaling bij softwareleverancier exact doet zich vooral voor doordat het bedrijf minder nieuwe klanten aan zich wist te binden dan in het eerste halfjaar van 2008. De omzet uit licenties daalde met ruim 30 procent tot 26 miljoen euro. De omzet uit diensten liep met bijna 17 procent terug tot 23,7 miljoen euro. Onderhoudsopdrachten brachten daarentegen een kleine 6 procent meer  in het laatje, namelijk zo'n  68 miljoen euro.

De hogere inkomsten uit onderhoud kwamen vooral door contractvernieuwingen en een verhoging van de prijzen. Het onderdeel Exact Online bleef sterk groeien. Het aantal abonnementen steeg met 45 procent tot boven de 10.000. Belangrijke nieuwe contracten werden gesloten met onder andere medicijnfabrikant Pfizer, reisbureau TUI en wandelwagenfabrikant Bugaboo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch apart: AFAS ERP groeit (nota bene volledig autonoom) met liefst 20% over het eerste halfjaar en ook nog eens bijbehorende winststijging en hun concurrent EXACT gaat 10% in de min.
Over 2008 was dat ook al zo, AFAS fors in de plus en Exact in de min.
Dan doet de ??n toch iets ernstig fout wat de ander bijzonder goed doet!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-23T11:28:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.