IBM-koop ISS betekent consolidatie in beveiliging

Dit artikel delen:

IBM's overname van Internet Security Systems (ISS) voor 1,3 miljard dollar in contanten luidt de daadwerkelijke consolidatie in voor de beveiligingssector. Opslagleverancier EMC kocht eerder al RSA Security voor 2,1 miljard dollar, maar nu is de trend gezet.

De koop van ISS door IBM is een duidelijk teken van de consolidatieslag in de markt voor beveiligingssoftware. IBM lijft namelijk vooral bereik in; verkoopkanaal en klanten. Volgens analisten krijgt het met deze overname namelijk niet eens zo heel veel nieuwe technologie in handen. "Het productportfolio van ISS heeft enige overlap met IBM's Tivoli-producten", zegt analist Allan Krans van het Amerikaanse onderzoeksbureau Technology Business Research (TBR).

"Het voegt niet veel functionaliteit toe aan IBM's productlijnen, maar vergroot wel hun klantenbestand, hun expertise en de relaties met het kanaal", aldus Krans. ISS heeft de afgelopen paar jaar zijn inkomsten uit het kaneel weten te vergroten van 50 naar 80 procent van de totale omzet. Verder telt het overgenomen bedrijf zo'n honderd consultants voor beveiligingsdiensten. Zij worden toegevoegd aan de 3500 man die reeds werken in de beveiligingstak van IBM's dienstverleningsdivisie (IBM Global Services).

Reguliere leveranciers van beveiligingssoftware, zoals McAfee, Symantec en Check Point, zien nu een breder georiënteerd IBM oprukken naar hun marktgebied. Die bedrijven werken ook al enige tijd aan een bredere aanpak. Zo kocht Symantec enige tijd terug al Veritas, leverancier van opslag- en beschikbaarheidssoftware. Ook Microsoft kruipt op naar de beveiligingsmarkt, maar doet dat vooralsnog met basis-antivirus en -antispyware voor Windows en software voor beveiliging van netwerktoegang (NAC, network access control).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ISS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-25T16:26:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.