Ordina aast op Getronics-onderdelen

Dit artikel delen:

Ordina aast op de overname van Getronics-onderdelen. De dienstverlener heeft zich bij eigenaar KPN gemeld als overnamekandidaat. Ordina-topman Ronald Kasteel schat de omzetwaarde van de Getronics-onderdelen op 400 miljoen euro.

Ordina wil een aantal Getronics-onderdelen die eind februari door KPN in de etalage zijn gezet, overnemen. Het gaat om de ‘Business Application Service' (BAS) en 'Business Solutions voor lokale overheden en de zorgsector. Ordina heeft de interesse voor de onderdelen bij KPN gemeld. In een toelichting op de jaarcijfers schrijft Kasteel: "Het mag geen verrassing zijn dat wij met interesse kijken naar de aangekondigde verkoop van Getronics-onderdelen door KPN." Kasteel schat dat de Getronics-onderdelen een omzet vertegenwoordigen van 400 miljoen euro.

KPN liet vorige maand bij de presentatie van zijn jaarcijfers weten dat het bepaalde onderdelen van Getronics af wil stoten. Getronics werd vorig jaar overgenomen door de telecomreus.

Ordina heeft niet bekendgemaakt of er al een bod is uitgebracht en wat de hoogte van dat bod is. Ordina kondigt op zijn beurt ook aan een bedrijfsonderdeel te willen verkopen: "Teneinde ons strategisch profiel verder aan te scherpen, zijn wij voornemens het bedrijfsonderdeel Technical Automation (embedded en industrial IT) te verkopen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-04T11:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.