De sponsor: ‘Niet om ons op de borst te kloppen'

Dit artikel delen:

Yellowtail heeft een ontwikkelcentrum in Zuid-Afrika. Doordat het bedrijf zag hoe groot het verschil tussen arm en rijk was in Afrika, besloot het een eigen stichting op te richten.

Bedrijf: Yellowtail
Sponsort: Before7

Robert Harreman, partner van consultancybureau Yellowtail

Wat sponsoren jullie precies?
Wij hebben een stichting opgericht om financiële ondersteuning te bieden ten behoeve van beter onderwijs in arme en moeilijk bereikbare gebieden in Zuid-Afrika voor kinderen onder de zeven jaar.

Waarom hebben jullie dat gedaan?
Wij hebben een softwareontwikkelingscentrum in Zuid-Afrika. Je merkt daar dat arm en rijk heel dicht bij elkaar liggen. Wij maken wel gebruik van de capaciteiten van Zuid-Afrika, nemen bijvoorbeeld mensen uit het land in dienst. We wilden daarom ook wat terug doen.

Voor welk bedrag sponsoren jullie?
Dat is een flink bedrag, dat noemen we liever niet. Wij leveren meer dan alleen geld. Yellowtail heeft we een infrastructuur van Zuid-Afrika naar Nederland. Hier kan Before7 gebruik van maken. Ook leveren wij mensen en de tijd die deze mensen er in steken. Ook zijn er andere initiatieven. Zo namen laatst Yellowtailers uit Nederland en Zuid-Afrika deel aan de Cape Argus Cyle Tour in Zuid-Afrika. De werknemers werden door vrienden en familie gesponsord. Wij hebben het ticket van de deelnemende werknemers betaald.

Wat doet de sponsoring voor jullie imago?
Het doet zeker wat voor het imago, maar dat is niet de aanleiding voor het opzetten van de stichting.
We merken wel dat het intern heel goed is. Het is een andere manier om samen te werken. Het creëert een beetje een groepsgevoel en het komt de relatie tussen de werknemers in Nederland en Zuid-Afrika ten goede.

Hoe treden jullie naar buiten met de stichting?
Dat doen we eigenlijk alleen als er een nut voor is. Het staat bijvoorbeeld ook heel beperkt op onze website. Wat we wel doen is ons netwerk heel actief vragen geld in te zamelen. Zo staan we op beurzen van partners met een stand van Before7. Ook vragen we klanten nadrukkelijk geld in te zamelen. En ook eigen onze werknemers vragen we of zij nog donateurs weten. Verder organiseren we andere initiatieven, bijvoorbeeld de sponsor fietstocht in Zuid-Afrika en het project Scholen-voor-Scholen.

Waarom treden jullie er voorzichtig mee naar buiten?
We houden er niet van om te zeggen, kijk ons eens goed doen. We doen dit niet om op ons op de borst te kloppen.

Sponsoren jullie nog meer initiatieven die jullie wel naar buiten toe uitdragen?
Dat doen we bewust niet. We richten ons alleen op Before7.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-17T11:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.