KPN neemt IPT Medical Services over

Dit artikel delen:
Zorg

KPN neemt IPT Medical Services BV over. IPT Medical is gespecialiseerd in zorg op afstand. IPT Medical Services is leverancier van telemedicine-diensten aan huisartsen, ziekenhuizen en diagnostische centra.

KPN neemt IPT Medical Services over, dat bedrijf is leverancier van telemedicine-diensten. Patienten kunnen via een webdienst hun medicijnen bestellen en hulp vragen stellen over het gebruik van geneesmiddelen. De inlijving past in KPN's strategie om een breed portfolio aan ict-diensten te bieden voor de zorgsector.

De ict- en telecomprovider ontwikkelt ook andere ict-diensten voor de zorgsector zoals consult via een webdienst, waarbij een zorgverlener via een breedbandverbinding contact legt met de patiënt. Daarnaast ontwikkelt KPN een dienst waarbij een patiënt zelf meetgegevens invoert en verstuurt, zoals uitslagen van een  bloeddrukmeting. Het medisch servicecentrum beoordeelt de meetgegevens. Zo kunnen patiënten sneller uit het ziekenhuis worden ontslagen en wordt de gezondheid vaker en op een minder tijdrovende manier gecontroleerd.

Kostenbesparing

Inzet van ict in de gezondheidszorg moet kostenbesparing opleveren. Monique Phillipens, directeur Zorg KPN: "Ict speelt een steeds grotere rol in de snel veranderende zorgmarkt. Zo neemt het aantal ouderen in Nederland snel toe, maar groeit het aantal medische behandelaars niet evenredig mee. Het is daarom van belang ict-oplossingen in de zorg in te zetten, waarbij de kwaliteit van de zorgverlening op niveau blijft zonder dat de kosten uit de hand lopen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-28T09:41:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.