EC: ICT moet voortouw nemen bij CO2-vermindering

Dit artikel delen:

De Europese Commissie wil dat de ict-sector het voortouw neemt bij het verminderen van de CO2-uitstoot. De ict-sector is verantwoordelijk voor twee procent van de koolstofuitstoot in Europa. De inzet van ict levert niet alleen minder CO2-uitstoot op, het zorgt ook voor een productiviteitsgroei van veertig procent.

De ict-sector moet het goede voorbeeld geven en de CO2-uitstoot verminderen. De Europese Commissie gaat daarom de ict-industrie aanmoedigen het voortouw te nemen in het verminderen van de CO2-uitstoot. De Europese ict-sector is verantwoordelijk voor twee procent van de koolstofuitstoot.

De Europese Commissie vindt dat de ict-sector oplossingen kan ontwikkelen die de hele economie ten goede komen. De meest geavanceerde computersservers verbruiken dezelfde hoeveel energie als een standaard gloeilamp. De commissie denkt dat als overal van dergelijke servers gebruikt worden dit een energiebesparing oplevert van meer dan zeventig procent.

Productiviteitsgroei

Als er geen maatregelen genomen worden, dan neemt het energieverbruik in de Europese Unie tegen 2012 met 25 procent toe. De Europese Commissie komt tot de conclusie dat ict wordt ingezet voor duurzaam gebruik dat het de energie-efficientie op alle gebieden van de economie verhoogt. Tegelijkertijd kan ict goed zijn voor veertig procent van de productiviteitsgroei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volgens een studie van de Experton Group (http://www.experton-group.de) , zal de markt voor groene ICT tot het jaar 2010 gemiddeld met 66 procent per jaar groeien. Een belangrijke reden welke hiervoor wordt aangegeven is dat het kostenaspect voor de electriciteit een belangrijke rol gaat spelen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-14T10:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.