Opstandige hedgefondsen Atos begraven strijdbijl

Dit artikel delen:

De twee opstandige hedgefondsen Centaurus en Pardus hebben een akkoord gesloten met de directie van Atos Origin. Er komt een nieuwe structuur voor de raad van advies, waarin de fondsen deelnemen. Daarmee is hun plan om de automatiseerder op te splitsen en een deel van het management te vervangen, van de baan.

De twee grootste aandeelhouders van Atos Origin, Centaurus Capital en Pardus, hebben hun verzet tegen de huidige raad van advies en de directie opgegeven. Dat maakten ze samen met de automatiseerder vanochtend bekend. Het plan van de hedgefondsen om het bedrijf op te splitsen en een groot deel van het management te wippen, is daarmee van de baan. Gezamenlijk hebben de twee aandeelhouders ruim 22 procent van het bedrijf in handen.

De betrokken partijen zijn overeengekomen dat de raad van advies een nieuwe organisatiestructuur krijgt, die bestaat uit zeven onafhankelijke leden, een van Centaurus en een van Pardus. Een voorstel hiertoe zal tijdens de komende aandeelhoudersvergadering van 12 juni worden ingediend.

Bovendien stelt de automatiseerder een strategische commissie in om tegemoet te komen aan de kritieken van Centaurus en Pardus. De commissie gaat samen met het management alle investeringen en strategische keuzes beoordelen. In ruil hiervoor zullen de twee hedgefondsen instemmen met de voorstellen van de directie.

Nieuwe voorzitter

Jean-Phillippe Thierry, directeur van de Franse verzekeringsmaatschappij AGF, zal huidig raadsvoorzitter Didier Cherpitel vervangen. De hedgefondsen zullen dit toejuichen om zij kortgeleden aanstuurden op vertrek van Cherpitel en enkele van zijn raadsleden.

Om dit te bereiken zochten de hedgefondsen steun bij andere aandeelhouders. Ze wilden zo een drastische koerswijziging forceren omdat dat de automatiseerder in hun ogen onvoldoende presteert en geen duidelijke visie heeft. De directie van Atos Origin waarschuwde de medewerkers begin mei in een interne e-mail voor de vermeende 'activistische' en 'destabiliserende' plannen van Pardus en Centaurus.

Op 22 mei werd de oorspronkelijke vergadering nog verdaagd door Philippe Germond, ceo van de Atos Origin groep omdat het investeringsfonds van werknemer-aandeelhouders zich achter de twee opstandige hedgefondsen dreigde te scharen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De heren hebben eens geborreld en bleken dezelfde interesses te hebben: geld, geld en ....geld. Ben benieuwd of er 12 juni veranderingen zijn in de voorstellen mbt de pensioenen van een aantal niet met name genoemde managers. Gezien de gezamelijke interesses zal het wel niet.
De aasgieren zijn uitgenodigt aan tafel. Het feest kan beginnen!

@surfer het zijn inderdaad geen vrolijke verhalen. Het is triest dat mijn inschatting van 23-5 over wat er zou gaan gebeuren inmiddels allemaal heeft plaatsgevonden. Behalve de extra dividend, maar misschien komt dat de 12e nog.
Ik bestrijd dat ik niet vrolijk ben, een doodgraver kan toch ook een zonnige natuur hebben, ondanks zijn deels trieste werk?

LPP
Ga dan weg en doe iedereen inclusief jezelf een plezier, waarom zou je ergens blijven en notabene ook nog de moeite nemen om op de computable site je persoonlijk ellende te melden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-28T10:19:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.