Miljonair aast op BAS-onderdeel Getronics

Dit artikel delen:

De Friese ict-ondernemer Rinse Strikwerda, oprichter en ex-directeur van het voormalige TAS Automatisering, zou interesse hebben in de Business Application Services (BAS) divisie van automatiseerder Getronics. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD).

Ict-ondernemer Rinse Strikwerda zou interesse hebben voor de BAS-onderdelen van Getronics. De miljonair trekt daarbij op met participatiemaatschappij Gilde Invest,. Het FD beroept zich op bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen. Met de koop van Getronics Application Services zou Strikwerda zijn bedrijf Total Specific Solutions (TSS) willen versterken.

Voor het Getronics-onderdeel Business Application Services hebben zich naar verluid meerdere geïnteresseerden gemeld waaronder Ordina, Atos Origin, Capgemini en Indiase partijen. Getronics-ceo Erik van der Meijden liet eerder weten dat bij de verkoop van het bedrijfsonderdeel niet alleen wordt gekeken naar de hoogste bieder maar ook naar mogelijkheden voor een strategische samenwerking. Het is niet bekendgemaakt of het bedrijfsonderdeel in onderdelen of als geheel wordt verkocht.

De Fries Strikwerda vergaarde zijn vermogen toen hij eind jaren negentig het ict-bedrijf Tas Groep naar de beurs bracht. Tas werd overgenomen door PinkRoccade, dat op zijn beurt weer werd gekocht door Getronics. De ict-miljonair, met een geschat privévermogen van 130 miljoen euro staat op nummer 193 in de lijst van rijkste Nederlanders van zakenblad Quote.

BAS

Bij de Getronics PinkRoccade-divisie BAS (Business Applications Services) werken drieduizend mensen (totaal  aantal medewerkers in Nederland is circa 10.000) die samen goed zijn voor een jaaromzet van 400 miljoen euro. BAS bestaat uit een aantal domeinen. Een belangrijk domein is 'Business Solutions voor de overheid en zorg', dat bestaat uit twee bedrijfsonderdelen met standaard producten voor gemeenten en de zorgsector. Ook kent BAS een aantal projectonderdelen rondom de centrale overheid, banken en verzekeraars, en de industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-12T11:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.