Ordina verkoopt divisie Technical Automation

Dit artikel delen:
Budget geld planning

Ict-dienstverlener Ordina heeft zijn divisie Technical Automation verkocht zodat dat onderdeel zelfstandig en onder een nieuwe naam verder kan. De specialistische activiteiten hadden te weinig raakvlak met de kernactiviteiten van Ordina.

Automatiseerder Ordina neemt afstand van zijn divisie Technical Automation. Het onderdeel is voor 30 miljoen verkocht aan de huidige directie samen met de investeringsmaatschappij Gilde Equity Management Benelux en gaat verzelfstandigen.

De verkoop van de divisie is het gevolg van de strategische koers van Ordina. De specialistische activiteiten van Technical Automation hebben volgens de automatiseerder nu en in de toekomst onvoldoende raakvlakken met de kernactiviteiten van Ordina op het gebied van consulting, ict en uitbesteding. Voor de definitieve verkoop van de divisie is nog wel de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingautoriteit (NMa) nodig. Het bedrijf verwacht dat dit binnen enkele weken is afgerond, zodat Ordina de gevolgen van de verkoop op 19 augustus kan toelichten bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Nieuwe naam

Het verkochte onderdeel behoudt zijn huidige medewerkers en klanten, maar krijgt een andere naam. De nieuwe naam wordt binnen enkele weken bekendgemaakt, meldt een woordvoerder van Ordina.

Bij Technical Automation werken ongeveer 375 medewerkers. Over 2007 realiseerde de divisie een omzet van zo'n 36 miljoen euro. De brutowinstmarge lag in die periode iets boven de andere onderdelen van Ordina, Consulting, ICT en Application Oursourcing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-16T12:13:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.