ASMI vindt overnamebod te laag

Dit artikel delen:

ASM International wijst het overnamebod op de productdivisie af. De leverancier van chipmachineapparatuur vindt het bod van de Amerikaanse concurrent Applied Materials en Francisco op de front-enddivisie te laag.

Chipmachinefabrikant ASM International (ASMI) heeft een bod op de volledige productdivisie door concurrent Applied Materials en Francisco Partners afgewezen. De chipmachinefabrikant vindt het bod van achthonderd miljoen dollar te laag. Dat hebben het management en de raad van bestuur na uitgebreide bestudering van het bod laten weten.

ASMI wijst het bod af omdat het gaat over een voorgestelde overname van vrijwel het hele bedrijf. De structuur van het gecombineerde bod zou te onduidelijk zijn en er zouden geen duidelijke voorwaarden verbonden zijn aan een mogelijke samenwerkingsovereenkomst. De bestuurders denken dat de overname geen goede gevolgen heeft voor de aandeelhouders, werknemers en andere belanghebbenden.

Biedingen

Chipmachinefabrikant ASM International ontving 18 juni een bod op de volledige productdivisie. Het Amerikaanse Applied Materials wilde samen met investeerder Francisco Partners voor een bedrag tussen de zeshonderd en achthonderd miljoen dollar alle front-endactiviteiten van de Nederlandse chipmachinefabrikant overnemen.

Eerder bood de Applied Materials zelfstandig een bedrag tussen de vierhonderd en vijfhonderd miljoen dollar voor de Atomic Layer Deposition- (ALD) en de Plasma Enhanced Chemical Vapor Deposition-divisie (PECVD). Ook dat bod werd door de Bilthovense chipmachinefabrikant afgewezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-23T11:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.