Getronics verkoopt BAS zonder Business Solutions

Getronics

Van het Getronics-onderdeel Business Applications Services (BAS) neemt Capgemini de tak Business Solutions niet over. Die tak wordt per 1 augustus afgesplitst, zodat hij apart kan worden verkocht. Daarvoor praat moederbedrijf KPN nog met geïnteresseerden.

Getronics verkoopt de huidige divisie Business Solutions van Getronics' bedrijfsonderdeel Business Applications Services (BAS) niet aan Capgemini. De divisie wordt per 1 augustus afgesplitst. Capgemini neemt wel de overige vier divisies van BAS over: consultancytak Application Professional Services & Consulting, Applications Services & Projects, Business Development en Customer Applications Management. In totaal werken bij de vier over te nemen divisies 2300 medewerkers. De vier divisies binnen bedrijfsonderdeel BAS behaalden in 2007een omzet van ongeveer driehonderd miljoen euro.

De vijfde huidige divisie binnen BAS, Business Solutions, wordt in augustus juridisch afgesplitst zodat hij apart kan worden verkocht. Moederbedrijf KPN spreekt hierover momenteel met geïnteresseerde partijen. Bij deze tak, waarbinnen de dienstverlening aan lokale overheden en zorginstellingen is ondergebracht, werken ongeveer achthonderd mensen. Volgens woordvoerder Ria Lagerweij van Getronics verwacht het bedrijf ‘binnen enkele maanden' bekend te maken aan welke partij Business Solutions wordt verkocht. Ze wilde niet zeggen met hoeveel partijen KPN spreekt. Capgemini was er niet in geïnteresseerd, vertelt ze.

Vooraanstaand

KPN koos voor Capgemini vanwege zijn vooraanstaande positie op de Nederlandse markt, vertelt Lagerweij. Ook wijst ze er op dat de werkzaamheden van de verschillende divisies van BAS tot de kernactiviteit van Capgemini behoren. Daardoor zou de continuïteit van de klanten zijn gewaarborgd en zijn er goede mogelijkheden voor groei en ontplooiing van de medewerkers.

Bart Visser, directeur van het nog niet verkochte Business Solutions, schrijft in een memo aan zijn medewerkers dat de verkoop van andere onderdelen van BAS een complicerende factor in zijn bestaan is. 'Tegelijkertijd is het ook een boeiende reis. Ik ben vol vertrouwen dat het goed komt. En velen met mij, merk ik iedere dag, dus dat geeft de burger moed', aldus Visser.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interresant: KPN doet Getronics in de uitverkoop.

Toch triest dat een op zich goed lopend bedrijfsonderdeel ook nog 's opgesplitst wordt. Ik wens alle ex-Tas, ex-PinkRoccade en ex-Getronics medewerkers veel stabiliteit toe bij CAP. Ik behoorde tot ergens vorig jaar daar ook toe, maar voelde ergens de bui al hangen. Nog een overname was er voor mij ��n te veel. Heb nu een 'gewone' baan waarbij ik toch weer samenwerk met GPR collega's. Deze mensen doen gewoon hun werk. niets mis mee. Maar nu komt er dus weer een harmonisatie aan. Velen begonnen ooit bij een bedrijf dat vervolgens werd overgenomen, bijvoorbeeld TAS door PinkRoccade, die weer door Getronics werd opgeslokt en dan KPN als toetje.

@Jacob: Iedere verandering creeert kansen, wellicht heb jij te vroeg het schip verlaten?

Er is ook een video beschikbaar (Engelstalig):
http://www.youtube.com/watch?v=9ZM2LoiUV7w

Voor de BAS-mensen kan het alleen maar beter worden. Getronics is toch een bedrijf van dozenschuivers en zo behandelen ze hun mensen ook.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-25T11:22:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.