Grootste overname in ICT-dienstverlening klaar

HP heeft de acquisitie van ict-dienstverlener EDS afgerond. Het is met 13,9 miljard dollar volgens het bedrijf de grootste overname in de geschiedenis van de dienstensector. Toch wordt de gecombineerde onderneming niet de grootste.

Naar eigen zeggen is HP klaar met de grootste acquisitie die ooit in de ict-dienstverleningssector plaatsvond. Voor 13,9 miljard dollar is het eigendom van branchegenoot EDS officieel aan de onderneming overgedragen. EDS-topman Ronald Rittenmeyer blijft aan het hoofd van het nieuwe bedrijfsonderdeel.

De organisatie krijgt de naam ‘EDS an HP company'. Daarin wordt ook alle ict-dienstverlening van HP ondergebracht. Eerder stemden zowel de aandeelhouders van EDS, de Amerikaanse overheid als de Europese mededingingsautoriteiten met de deal in.

Niet de grootste

HP maakte in mei bekend het van oorsprong Texaanse EDS te willen overnemen voor 13,9 miljard dollar. De multinational hoopt met de acquisitie de aansluiting bij IBM te houden. Veel analisten beschouwen IBM echter nog steeds 's werelds grootste ict-dienstverlener.
Dat bedrijf boekte over 2007 een omzet van 90,8 miljard dollar en heeft ongeveer 356.000 medewerkers. ‘EDS an HP company' gaat ongeveer 210.000 dienstverleners tellen die 38 miljard dollar omzet genereren.

Gezien de omzet is HP, na overname van EDS, in Nederland de op twee na grootste ict-dienstverlener. Atos Origin en Getronics PinkRoccade zijn groter. Als Capgemini de BAS-onderdelen van Getronics overneemt, wordt dat bedrijf de grootste en daalt Getronics in de lijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-26T15:30:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.