Acer is grootste PC-leverancier in Europa

Dit artikel delen:

Acer heeft HP ingehaald op de lijst van grootste pc-leveranciers. Voor het eerst sinds de overname van Compaq is HP niet langer koploper, maar de nummer twee pc-maker in Europa, het Midden-Oosten en Azië. De eerste plaats van Acer komt door de populariteit van mini-laptops.

HP is voor het eerst sinds de overname van Compaq gezakt tot de nummer twee pc-leverancier in Europa, het Midden-Oosten en Azië, en moet Acer voor laten gaan. Analisten van onderzoeksbureau Gartner denken dat dit te maken heeft met de populariteit van mini-laptops. Deze laptops zijn nu verantwoordelijk voor tien procent van alle pc-verkopen in de regio Europa, het Midden-Oosten en Azië. Acer en Asus zijn de belangrijkste spelers in dit marktegment. Asus is door de verkoop van mini-laptops geklommen naar de vierde plek, achter Dell. 

Mika Kitagawa, hoofdanalist voor Gartners client computing markets group, licht toe: "De mini-laptop is veel verkocht in de wereldwijde pc-markt, vooral in Europa, het Midden-Oosten en Azië. In Europa kreeg de verkoop een extra 'boost' door de telco's, die de mini-laptops in verschillende aanbiedingen hebben opgenomen. In de Verenigde Staten zorgde de economische dip voor een toenemende interesse in het segment onder vijfhonderd dollar. Omdat de mini-laptop nog een nieuw segment is, is het te vroeg om te bepalen of het nieuwe marktkansen heeft gecreëerd of markt heeft afgesnoept van andere, laaggeprijsde modellen."

HP wereldwijd nog de grootste

Volgens Gartner werden er het derde kwartaal van dit jaar 28,8 miljoen pc's en laptops geleverd in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Dat is een toename van 25,9 procent vergeleken met vorig jaar. Acer nam 20,6 procent van het aantal geleverde pc's en laptops voor zijn rekening, HP 18,7 procent. Dell is gezakt, naar de derde plaats. Wereldwijd heeft HP 18,4 procent marktaandeel. Dell komt met 13,6 procent op de tweede plaats. Deze pc-leverancier ziet het marktaandeel door slechtere resultaten in de professionele markt licht terugvallen. Acer staat derde met een marktaandeel van 12,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn Acer Laptop gaf na drie jaar licht gebruik, alleen een zwart scherm te zien. Wel erg snel voor een apparaat van ? 1200,-- !!! Voor mij nooit meer een Acer.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-16T14:59:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.