Computable is beste vaktitel van het jaar

De ICT-vaktitel Computable is door een jury van bladenmakers uitgeroepen tot de beste vaktitel van het jaar 2009. Computable ontvangt de prijs voor de omvorming van de traditionele weekbladredactie in een redactie die volledig online werkt. Via de website maakt de redactie printproducten als het wekelijkse ict-vakblad en zes jaargidsen.

Als eerste grote vaktitel is Computable volgens de jury erin geslaagd de redactionele organisatie klaar te maken voor de toekomst door het invoeren van een werkwijze waarin de website centraal staat. “Het weekblad is nu een extensie van het consistent doorgevoerde  merk en niet meer de spin in, maar een deel van het web”, aldus het juryrapport.

De jury waardeert dat het tijdschrift Computable elke week een ‘Best off’ biedt van het online  nieuws. Dat nieuws wordt binnen de website gepresenteerd in deelsites, waarin communities actief zijn. Elke deelsite kent een eigen panel met experts, die actuele ontwikkelingen op het deelgebied bespreken. In totaal heeft Computable inmiddels circa achthonderd experts uit de Nederlandse ICT-sector aan zich gebonden.

Verdienmodellen

Naast een website en een weekblad, bemiddelt Computable tussen baan- en productzoekers en leveranciers, vult een kennisdatabank met als nevendoel kenniszoeker en adverteerder direct met elkaar in contact te brengen en er is een volwaardige site Computable Banen ontwikkeld. “Het uitgeefconcept staat als een huis en lijkt ook toekomstbestendig, in een tijd waarin uitgevers naarstig op zoek zijn naar succesvolle verdienmodellen”, aldus de jury.

Computable, een uitgave van VNU Media in Haarlem, is met een wekelijkse oplage oplage van zo’n 70.000 exemplaren het grootste ICT-vakblad van Nederland. De website wordt maandelijks bezocht door bijna een kwart miljoen ict’ers.

De LOF-prijs voor Vakinformatie  werd dit jaar voor de achtste keer toegekend door de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap van het Nederlands Uitgeversverbond. De vakjury werd voorgezeten door Karin van Gilst, directeur van uitgeverij Weekbladpers Tijdschriften en uitgever van Vrij Nederland. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 10.000 euro. De LOF-prijs is ingesteld door het Lucas Ooms Fonds (LOF).

Online of flatline

Het verhaal van de omvorming van de Computable-redactie tot een online redactie is het onderwerp van het boek 'Online of flatline, een uitweg uit het sterfhuis van de media', geschreven door Alex Beishuizen en Johannes van Bentum. Het boek is te koop via de website Online of flatline.

Online of flatline, een uitweg uit het sterfhuis van de media
Alex Beishuizen en Johannes van Bentum
Uitgeverij Mediata, ISBN 978 90 902 4229 3, 112 pagina's, hardcover, prijs 14,95 euro

Computable Pitch

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Van harte gefeliciteerd

Gefeliciteerd! Jullie verdienen het!

Papier of web, Computable is al jaren leesvoer voor een breed ict publiek. Het gaat mee met de tijd wat de lust om te blijven lezen alleen maar meer aanwakkert. Geen oubollig nieuws maar altijd nieuw.
Proficiat met de prijs.
(wat doen jullie met het geld, de uitgever steunen ?)

Het baanbrekende van Computable is het doorbreken van het klassieke uitgeversdogma: online als aanvulling op print. Gefeliciteerd met deze bekroning, Alex, Johannes en de rest van het team!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-08T17:27:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.