ECI verzelfstandigt zijn ICT-divisie

Dit artikel delen:

De ict-afdeling van boekenclub ECI verzelfstandigt en gaat verder onder de naam e-Ways IT Services. Op deze manier kunnen de ict'ers hun diensten ook leveren aan derden, vertelt directeur Joost de Koeijer van ECI. Op dit moment beheert en onderhoudt de ict-afdeling de automatisering van ECI en zijn twee zusterbedrijven. Omdat ook de afdeling Fulfilment naar e-Ways gaat, kan het hele orderproces worden verzorgd.

Boekenclub ECI brengt zijn ict-afdeling onder in een zelfstandige onderneming. Het nieuwe bedrijf, e-Ways IT Services, biedt zijn diensten ook aan derde partijen aan. Dat vertelt directeur Joost de Koeijer van ECI.

Hele proces

De verzelfstandiging van de ict-divisie volgt op de overname van de boekenclub door investeringsmaatschappij Clearwood, eind 2008. De divisie is sindsdien verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de ict-omgeving van ECI, Maître Paul en Intertaste. Dat zijn bedrijven van dezelfde investeerder. Volgens de topman verhuizen de dertig mensen die nu op de ict-afdeling van ECI werken, mee naar het nieuwe bedrijf. ‘Voor hen verandert er weinig, aangezien ze fysiek op dezelfde locatie blijven zitten', zegt hij.

In de nieuwe dienstverlener e-Ways IT Services wordt ook de afdeling Fulfilment ondergebracht. Die verzorgt de opslag, webverkoop en distributie voor de drie Clearwoodbedrijven. De Koeijer: ‘Door de combinatie ict en fulfilment in een nieuw bedrijf onder te brengen, kunnen we het hele proces verzorgen. Van hosten en orders aannemen tot het regelen van de klantenservice.‘

In gesprek

Na verzelfstandiging zal de onderneming zijn diensten ook aanbieden aan derden, legt de directeur uit. Daarvoor zijn we nu al concreet met een aantal partijen in gesprek. Denk daarbij aan media- en transportbedrijven, organisaties die goed in onze infrastructuur passen. De Koeijer verwacht voor het einde van 2009 de eerste contracten te ondertekenen. ‘Het eerste halfjaar stond in het teken van de interne organisatie, en het tweede halfjaar hopen we de eerste klanten binnen te halen.'

Om de splitsing van de ict-divisie mogelijk te maken, wordt de volledige automatisering van ECI, Maître Paul en Intertast overgezet op SAP-software. Clearwood nam ECI eind 2008 over van het Duitse mediaconcern Bertelsmann. De investeringsmaatschappij is eigendom van vijf partners, waaronder De Koeijer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-21T15:36:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.