'Atos Benelux verbetert winstmarge in 2009'

Dit artikel delen:

Atos Origin Benelux heeft nog altijd een van de grootste winstmarges van alle business units van de ict-dienstverlener. De organisatie vertrouwt er op dat de winstmarge in de Benelux het komende jaar zal verbeteren. Dat meldt de woordvoerder aan Computable. Atos Origin Benelux maakte het afgelopen halfjaar 34,4 miljoen euro winst, een daling van bijna 28 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De winstmarge van de business unit is 6,7 procent, de twee na grootste winstmarge van de Atos Origin-groep.

'In het tweede kwartaal tekenden we contracten met de Nederlandse Belastingdienst, Ahold, ING en NXP. Daarnaast werden enkele Managed Service-contracten met de twee belangrijkste klanten en met DSM vernieuwd', schrijft het bedrijf. De organisatie meldt niet welke verwachtingen zij hebben voor de Benelux-vestigingen. Voor de Atos Origin-groep verwacht het bedrijf een lichte omzetdaling, verbetering van de winstmarge naar 5,3 tot 5,8 procent en een positieve cashflow. Het bedrijf wil niet zeggen wat het aandeel van Nederland is in de jaarcijfers.

De Nederlandse vestigingen doen het al een tijd niet goed. Bij de presentatie van de jaarcijfers in februari bleek dat Nederland de enige regio was waar de omzet daalde. Ook werd er minder winst geboekt dan een jaar eerder. De eerste kwartaalcijfers lieten nog weinig verbetering zien. Ook toen bleef de Nederlandse tak achter bij de rest. Bij de halfjaarcijfers, die werden gepresenteerd op 29 juli, was een omzetdaling voor de vestigingen in de Benelux te zien. Ook de winst daalde sterk.

TOP-programma

Het bedrijf heeft het zogenoemde TOP-programma opgestart dat de resultaten moet verbeteren. De organisatie zegt niet welke maatregelen het daartoe specifiek neemt. Het geeft aan dat reiskosten daalden met 23 procent, de huur- en leaselasten daalden met 17 procent. Op de inhuur van externen werd 22 procent bespaard. De dienstverlener verwacht het tweede halfjaar besparingen te kunnen realiseren op de gebieden telefonie, onderhoud en bedrijfsauto's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-30T10:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.