Directeur Tuijnman koopt TDMi Benelux

Dit artikel delen:

De ict-dienstverlener TDMI komt door een management buy-out in handen van directeur Eugène Tuijnman. Het gaat om alle activiteiten van TDMI in de Benelux. Daaronder vallen ook de bedrijven SLTN en Comparex. De buy-out volgt op financiële problemen bij de Duitse moedermaatschappij TDMI door de tegenvallende economie. Op 27 juli 2009 vroeg TDMI in Duitsland uitstel van betaling aan. Daaronder vallen Comparex Deutschland, Comparex Services GmbH en TDMi Deutschland Holding GmbH.

Zowel SLTN als Comparex Nederland hebben volgens Tuijnman een brede nationale en internationale klantenkring, zijn financieel goed gezond en realiseren ook tijdens de huidige crisis een gezonde winst. Zo behaalden SLTN en Comparex Nederland gezamenlijk in het afgelopen boekjaar een omzet van 74 miljoen euro en een Ebitda-resultaat van bijna drie miljoen euro. Er werken in Nederland 120 mensen en dat aantal blijft zo, aldus Tuijnman.

Voor de klanten en leveranciers verandert er nagenoeg niets, zegt Tuijnman. De huidige directie en het managementteam behouden hun functie evenals het voltallige personeel van beide organisaties. Tevens zal de goede samenwerking worden gecontinueerd met de Duitse en Zwitserse TDMI bedrijven waardoor ook op Europese schaal projecten kunnen worden uitgevoerd. Tuijnman merkt daarbij op dat de projecten de laatste tijd weer aantrekken.

Het Duitse TDMi heeft onlangs uitstel van betaling aangevraagd. Daaronder vallen Comparex Deutschland, Comparex Services GmbH en TDMI Deutschland Holding GmbH. TDMI's werkmaatschappijen Inforsacom, TDMI Informatik en Indemand Printing Solutions blijven buiten schot en functioneren gewoon door.

Déjà vu

Directeur Eugène Tuijnman zegt de gang van zaken als een déjà vu te ervaren. Hij verkocht SLTN, door hem in 1997 opgericht, in 2007 aan TDM Holdings N.V. en integreerde de bestaande Nederlandse vennootschappen van TDMI in de TDMI Benelux organisatie. Als resultaat onstond één van de grotere system integratoren van de Benelux.

Met de management buy out wordt de Benelux TDMi organisatie teruggekocht. Tuijnman voert deze buy out door in nauwe samenwerking met een 'grote Nederlandse financiële instelling',  welke naast het management aandeelhouder zal worden in de nieuwe onderneming. Welke bank dat is wordt niet bekend gemaakt. Dat kan pas nadat de management buy-out door de Nederlandse Mededingingsautoriteit is goedgekeurd, zo besluit Tuijnman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-31T14:58:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.