Cadeau: 10x Dragon NaturallySpeaking 10

Dit artikel delen:

Nuance Communications, leverancier van spraakoplossingen, levert tien Nederlandse versies van Dragon NaturallySpeaking 10 voor de Computable Kerstpuzzel 2009. Met Dragon gaat werken sneller, omdat alles automatisch in tekst wordt omgezet, tot 99 procent nauwkeurig en tot 160 woorden per minuut (WPM) snel. Met Dragon is het een koud kunstje om documenten en e-mailberichten te maken, te surfen en zelfs een pc volledig te bedienen. Gebruikers kunnen dicteren in het Nederlands, het Engels, Frans en Duits en winnen zo tijd waardoor hun productiviteit stijgt.

Miljoenen mensen gebruiken Dragon NaturallySpeaking-software van Nuance, op kantoor, thuis, op school, onderweg en zelfs in de operatiekamer. Met hun stem werken ze immers sneller. De nieuwe release van Dragon is verbeterd op punten die er echt toe doen bij spraakherkenning: hogere nauwkeurigheid, naadloze integratie met de meest gebruikte pc-toepassingen en ongeëvenaard gebruiksgemak. De nieuwe functies maken het mogelijk om nog meer werk sneller te verzetten:

- Onmiddellijk correct - Nuance onderzocht onlangs de typsnelheid en -nauwkeurigheid van ongeveer 35.000 mensen, tijdens een studie die een jaar in beslag nam. Daaruit is gebleken dat de gemiddelde typsnelheid 35 WPM bedraagt (vroeger werd 40 WPM aangenomen). Misschien nog belangrijker: bij het typen halen mensen gemiddeld maar een nauwkeurigheid van 58 percent. Dragon kan direct gebruikt worden en dus hoeft niemand nog kostbare tijd aan het toetsenbord te verspillen. Taken zijn sneller uitgevoerd, want Dragon haalt tot 160 WPM. Door belangrijke verbeteringen aan het herkenningssysteem van Dragon NaturallySpeaking is de nauwkeurigheid van de herkenning met meer dan 20 percent gestegen in vergelijking met de vorige release. De nauwkeurigheid loopt daardoor op tot 99 percent. Teksten inspreken wordt steeds meer een natuurlijke, aangename bezigheid, omdat het product van zijn fouten leert. En Dragons beste eigenschap is misschien dat het nooit spelfouten maakt.

- Dragon spraakopdrachten - met de nieuwe Dragon Voice Shortcuts is het mogelijk om opeenvolgende stappen van complexe taken in rechtstreekse spraakopdrachten te combineren. Dat is handig om e-mails te versturen en vergaderingen te plannen, informatie of nieuws te zoeken op het web of op de eigen computer. Het gaat sneller dan ooit en enkele woorden inspreken zijn voldoende, bijvoorbeeld: "Stuur e-mail naar Peter Verschuren en Steven Janssens, " - Dragon opent het e mailprogramma van de gebruiker, creërt een nieuwe e-mail en voegt de gewenste namen toe in het vak "Aan".

"Zoek Italiaanse restaurants in Utrecht" of "Zoek op het web naar Marjan Verlinden" - Dragon opent de webbrowser en de standaard zoekmotor, typt de gezochte woorden in het zoekvenster en toont de resultaten. Gebruikers kunnen met hun stem ook zoekopdrachten uitvoeren op bepaalde websites, zoals Google, Yahoo, eBay, Wikipedia of YouTube.

- Quick Voice Formatting- Quick Voice Formatting opdrachten stellen gebruikers in staat om met één enkele spraakopdracht (bijvoorbeeld "Vetschrift woord") tekst sneller dan ooit op te maken of te wissen. De gebruiker hoeft ook geen complexe opdrachten meer uit het hoofd te leren. Het programma beschikt over een uitgebreide reeks opdrachten in natuurlijke, spontane bewoordingen. Zo kan de gebruiker in Microsoft Word gemakkelijk de opmaak veranderen.

- Even snel typen als spreken - Dragon toont gesproken woorden vrijwel onmiddellijk op het scherm. Spraak is daardoor nu de snelste en meest natuurlijke manier om met een pc te werken. De meeste mensen halen een spreektempo van ongeveer 120 woorden per minuut, maar typen minder dan 40 woorden per minuut. Dragon NaturallySpeaking stelt documenten en e-mails ongeveer drie keer sneller op dan een gebruiker die typt.

- Neem afstand van de pc - Nuance biedt nu voor het eerst een speciaal Dragon NaturallySpeaking-editie met een bluetooth headset om volledig handenvrij en draadloos te werken. In sommige edities is de draadloze Plantronics Calisto headset inbegrepen. Mensen kunnen zich dan thuis of op kantoor vrij bewegen terwijl ze dicteren. Omdat Dragon goed samenwerkt met talrijke digitale recorders en PDA's kunnen mensen die veel reizen tijdverlies beperken door onderweg te werken.

- Spreken met favoriete toepassingen - Dankzij Dragon NaturallySpeaking 10 communiceren mensen gemakkelijker met de meest gebruikte toepassingen van vandaag, zoals Microsoft Word en Outlook, Internet Explorer, FireFox en populaire instant messaging clients zoals AOL Instant Messenger.

- Dicteer in het Nederlands, Engels, Frans en Duits - Met Dragon NaturallySpeaking kunnen gebruikers teksten dicteren in verschillende talen. Naast Nederlands bevat het programma ook een Engelse, Duitse en Franse dicteermodule waarvan de woordenlijsten bij de installatie kunnen geïnstalleerd worden.

Mensen een stem geven verandert hun leven

Dragon NaturallySpeaking biedt mensen een gemakkelijke manier om meer te doen in minder tijd. Dit geldt voor de meest uiteenlopende activiteiten: een e-mail sturen, een rapport opstellen, een oud familierecept overtypen of een blog updaten. Hoe krachtig en flexibel Dragon NaturallySpeaking 10 is, merken we als we kijken naar de resultaten die mensen met de software behalen. Zij kunnen hun ideeën nu eenvoudiger verwoorden:

- Vanbuul M., advocaat, gebruikt de spraaktechnologie van Dragon in zijn advocatenpraktijk om efficiënter te werken.

- Veenendaal J., begeleider van overspannen en overwerkte mensen, gebruikt Dragon om artikels te schrijven over zijn ervaringen van de afgelopen jaren.

- Kuypers A., logopediste en dyslexiespecialist, leert mensen en kinderen met ontwikkelingsachterstanden en dyslectische problemen met Dragon NaturallySpeaking werken.

- Gregory B., vertaler, gebruikt Dragon om heel snel tekst in te geven zonder spelling- of typfouten te maken.

De juiste editie voor elk beroep en elke persoon

In de reeks Dragon NaturallySpeaking spraakherkenningsproducten zitten aangepaste edities voor elk type gebruiker, zowel thuis als op kantoor:

- Dragon NaturallySpeaking Standard is de perfecte oplossing voor thuisgebruikers om eenvoudiger, sneller en plezieriger met hun pc om te gaan. Met Dragon NaturallySpeaking 10 Standard spreken mensen tegen hun computer en zien ze hoe hun woorden meteen verschijnen in documenten, e-mails en instant messages. Zelfs op internet surfen kan eenvoudig door te praten. Dragon NaturallySpeaking Standard kost € 99 (incl. BTW)

- Dragon NaturallySpeaking Preferred helpt kleine bedrijven en geavanceerde pc-gebruikers om documenten, rapporten en e-mails drie keer sneller op te stellen dan de meeste mensen kunnen typen. Met spraakopdrachten op internet navigeren, in Microsoft Word, Excel, Corel WordPerfect en de meeste andere Windows-toepassingen teksten invoeren en opmaken, het kan allemaal. Dragon Voice Shortcuts in Dragon NaturallySpeaking Preferred combineren de opeenvolgende muisklikken tot eenvoudige spraakopdrachten. Gebruikers kunnen ook eigen opdrachten verzinnen om met één uitdrukking tekstblokken of afbeeldingen - zoals een naam, een functie of een handtekening - in te lassen. Dragon NaturallySpeaking Preferred kost € 199 (incl. BTW).

- Dragon NaturallySpeaking 10 Preferred Wireless omvat een Plantronics Calisto Bluetooth hoofdtelefoon die draadloos goeie dicteerresultaten levert! Zonder hoofdtelefoonkabels worden gebruikers niet meer gebonden aan hun bureau terwijl zij documenten, e-mail en spreadsheets maken. Dragon NaturallySpeaking 10 Preferred Wireless kost € 299 (incl. BTW).

- Dragon NaturallySpeaking 10 Preferred Mobile omvat een compacte en lichte Philips digitale recorder dat tot 33 uren spraak kan opnemen. Gebruikers kunnen in de handheld recorder dicteren wanneer zij niet op bureau zijn. Het opgenomen dictaat wordt automatisch getranscribeerd in synchronisatie met de PC. Dragon NaturallySpeaking 10 Preferred Mobile kost € 299 (incl. BTW).

- Dragon NaturallySpeaking Professional is de ideale oplossing voor professionals met een drukke agenda, in de verzekeringssector, de overheid en het onderwijs. Zij kunnen met hun stem documenten en e-mails opstellen, formulieren invullen en hun taken plannen en herschikken. Dragon NaturallySpeaking 10 Professional ondersteunt bovendien geavanceerde macro's om bezigheden waaraan veel documenten te pas komen te automatiseren. Daardoor stijgt hun productiviteit fors. Het programma biedt volledige netwerkondersteuning, inclusief beveiliging, een speciale handleiding voor IT-professionals en ondersteuning van Citrix-toepassingen. Dragon NaturallySpeaking Professional kost € 799 (excl. BTW).

- Dragon NaturallySpeaking 10 is ook bijzonder geschikt voor mensen met een handicap of personen die last hebben van het carpaaltunnelsyndroom, RSI-klachten of een muisarm. Met Dragon kunnen zij hun pc volledig met hun stem besturen. Dragon NaturallySpeaking vermindert de uitgaven voor uitzendarbeid en ziektekosten door RSI-aandoeningen te voorkomen of te beperken.

- De nieuwste versie van Dragon NaturallySpeaking wordt gelanceerd door de wereldwijde specialist in spraakherkenning: Nuance. Miljoenen mensen komen elke dag in aanraking met Nuance spraaktechnologie als zij met geautomatiseerde systemen van banken en luchtvaartmaatschappijen bellen of als zij hun mobiele telefoon of het navigatiesysteem in hun auto met hun stem bedienen.

Beschikbaarheid

Dragon NaturallySpeaking 10 Standard, Preferred en Preferred Wireless and Preferred Mobile zal vanaf eind september verkrijgbaar zijn op de website van Nuance (http://netherlands.nuance.com/naturallyspeaking) of wereldwijd bij een lokale reseller of softwaredistributeur.

Terug naar de Kerstpuzzel en het prijzenoverzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-18T08:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.