Cadeau: 5x SAW, de videogame

Dit artikel delen:

In deze editie van de Computable Kerstpuzzel zijn er ook bloederige prijzen te winnen. Konami stelt namelijk vijf exemplaren beschikbaar van SAW, de videogame. De beroemde acteur Tobin Bell speelt net als in de films de rol van de beruchte Jigsaw. SAW is ontwikkeld voor de Playstation 3, Xbox 360 en pc. Dit najaar is de game uitgebracht tegelijkertijd met de filmrelease van SAW VI van Lionsgate.

De gruwelijke videogame SAW nodigt de spelers uit om deel te nemen aan een horrorachtig spel in de verraderlijke gangen van een verlaten gekkenhuis, die getransformeerd zijn tot een verzameling van verschrikkingen door Jigsaw, de afschuwwekkende tegenstander bekend uit de film. Het spel vergroot het horrorgenre door spelers te laten spelen tegen Jigsaw, zijn wrede vallen en de hersenpijnigende denkpuzzels waar de film om bekend staat.

Ontwikkeld door Zombie Studios en gebaseerd op de succesvolle film van Lionsgate en Twisted Pictures, maakt de game SAW gebruik van de grafische mogelijkheden van de next generation consoles. Hiermee wordt een angstaanjagende ervaring gecreëerd met een gameplay die ervoor zorgt dat de spelers hun krachten moeten meten met Jigsaw en de keuze moeten maken: leven of dood.

Tobin Bell heeft genoten van een lange sterrencarrière en is nu bekend door het spelen van het karakter Jigsaw. In 2006 was hij zelfs genomineerd voor de MTV Movie Award in de categorie 'Beste Schurk' en voor de Fuse/Fangoria Chainsaw Award was hij genomineerd in de categorie ‘Beste Slager'. Als Jigsaw creëert hij dodelijke tests voor zijn ‘slachtoffers' die vaak als een symbolische representatie gezien kunnen worden van datgene wat als de grootste fout beschouwd kan worden in het leven van het slachtoffer.

Jigsaw bestempelt deze tests als ‘games' die via een marionet verteld worden aan zijn ‘slachtoffers'; via een audio- of videoband. Deze ‘opdrachten' zijn taken die het slachtoffer moet uitvoeren om te overleven. Tobin's vocale vaardigheden vergroten de bedreiging en de authenticiteit van de meest spannende film licenties vertaald in game.

'We kijken er naar uit om horrorfilmfans een intens angstjagende videogame-ervaring te laten mee maken, die zal voldoen aan hun hoge verwachtingen', aldus Martin Schneider, European marketing director van Konami Digital Entertainment.

'Wij zijn er trots op dat de SAW-franchise is verrijkt met Konami's game, die recht doet aan het ethos van Jigsaw en de terreur om vast te zitten in een van zijn spelletjes met volledige authenticiteit', aldus Mark Burg en Oren Koules, producenten van Twisted Pictures.

Aubrey McClure, Lionsgate's senior vice president of Promotions and Licensing, is het hier volledig mee eens. 'Deze samenwerking draait om het samenstellen van het perfecte team om fans nog verder mee te nemen in het SAW-universum, op een wijze die totaal organisch aanvoelt. Tobin Bell, Twisted Pictures en Konami zijn daarbij allemaal essentiële onderdelen van dat team en we zijn dan ook ontzettend blij met het eindresultaat van deze samenwerking.'

Daar voegt de meester of terror himself Tobin Bell aan toe: 'Ik ben er trots op dat ik mijn stem heb mogen lenen aan Jigsaw in de film. Ik ben erg onder de indruk van de technieken in de game. Het is afschuwwekkend slim en intrigeert me enorm. Het is een gepaste opvolger van de kwellende games van SAW.

Terug naar de Kerstpuzzel en het prijzenoverzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-18T08:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.