Investeerder Cyrte verkoopt belang in Ordina

ordina

Investeringsfonds Cyrte is niet langer een van de investeerders van dienstverlener Ordina. De maatschappij heeft zijn gehele belang van 7,7 procent in de ict-dienstverlener verkocht. De investeerder nam in juni 2009 een belang in Ordina, die daardoor over extra geld beschikte. Een woordvoerder van Delta Lloyd, het moederbedrijf van Cyrte, heeft de transactie bevestigd.

Cyrte Investments is de nieuwe naam van het investeringsbedrijf Talpa Capital van John de Mol. De maatschappij is in handen van Delta Lloyd. Een woordvoerder van de investeerder wil niet zeggen waarom het belang is teruggetrokken. ‘Wij geven geen inhoudelijk commentaar over transacties', zegt hij. Volgens het Financieele Dagblad zijn de aandelen terechtgekomen bij twaalf institutionele beleggers in binnen- en buitenland.

Een woordvoerder van Ordina kan de transactie nog niet bevestigen. Het bedrijf wacht op een melding van het Autoriteit Financiële Markten (AFM). Of bij de aankoop van aandelen door Cyrte in 2009 afspraken zijn gemaakt over toekomstige verkoop, kan de woordvoerder niet zeggen.

Extra geld

Ordina regelde net voor de zomer van 2009 extra geld. Dat deed het bedrijf door een aandelenemissie en een nieuwe lening. Het bedrijf hoopte zo zijn financierings- en kapitaalbasis te versterken. In totaal werd 48,2 miljoen euro opgehaald door de maatregelen. Daarvan kwam 20,8 miljoen door de verkoop van nieuwe aandelen. Niet alleen Cyrte kocht de nieuwe aandelen, ook investeringsmaatschappij Janivo en aan klanten van de bank MeesPierson deden dat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-12T11:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.